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Risotto van tomaat en burrata

Risotto aux tomates et à la burrata

Tomato and burrata risotto

Tomatenrisotto mit Burrata

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15 minuten

15 minutes

15 minutes

15 Minuten

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Diner

Dîner

Dinner

Abendessen

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4

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Makkelijk

Facile

Easy

Einfach

Een stukje Italië op je eigen bord toveren, doe je door deze traditionele risotto te maken met een rode twist. Een verrassende smaak maar zo lekker!

Un peu d'Italie dans votre assiette, faites-le en préparant ce risotto traditionnel avec une touche de rouge. Un goût surprenant mais tellement délicieux!

You can conjure up a little bit of Italy on your own plate by making this traditional risotto with a red twist. A surprising taste but oh so delicious! Un goût surprenant mais tellement délicieux !

Mit diesem traditionellen Risotto mit roter Note können Sie sich ein Stück Italien auf den Teller holen. Ein überraschender Geschmack, aber so lecker!

Ingrediënten
  • 6 grote tomaten Kumato Délice

  • enkele Miss Perfect Délice tomaatjes

  • 1 sjalot

  • 1 teentje knoflook

  • 2 koffiekommen risottorijst

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 200 g passata

  • 1 bol burrata

  • 1 dl witte wijn

  • geraspte parmezaanse kaas

  • 30 g goede boter

  • olijfolie

  • specerijen: 1 vanillestokje, 3 kardemompeultjes, tijm, laurier, rozemarijn, gerookte paprikapoeder 1 kruidnagel, 1 steranijs

  • peper, zout

  • 6 large Kumato Délice tomatoes

  • a few Miss Perfect Délice tomatoes

  • 1 shallot

  • 1 clove of garlic

  • 2 cups of risotto rice

  •  1 can of tomato paste

  • 200 g passata 

  • 1 ball of burrata

  • 1 dl white wine

  • grated parmesan cheese

  • 30 g butter 

  • olive oil

  • spices: 1 vanilla pod, 3 cardamom pods, thyme, bay leaf, rosemary, smoked paprika powder, 1 clove, 1 star anise

  • pepper, salt

  • 6 große Kumato Délice Tomaten

  • einige Miss Perfect Délice Tomaten

  • 1 Schalotte

  • 2 Knoblauchzehen

  • 2 Kaffeeschalen Risottoreis

  • 1 Dose Tomatenmark

  • 200 g Passata

  • 1 Knolle Burrata

  • 1 dl Weißwein

  • geriebener Parmesankäse

  • 30 g Butter

  • Olivenöl

  • Gewürze: 1 Vanilleschote, 3 Kardamomschoten, Thymian, Lorbeerblatt,   Rosmarin, geräucherter Paprikapulver, 1 Nelke, 1 Sternanis

  • Pfeffer, Salz

  • 6 grandes tomates de Kumato Délice

  • quelques tomates de Miss Perfect Délice

  • 1 échalot 

  • 1 gousse d'ail

  • 2 bols à café de riz à risotto

  • 1 boîte de purée de tomates 

  • 200 g de passata

  • 1 boule de burrata

  • 1 dl de vin blanc 

  • fromage parmesan râpé 

  • 30 g de beurre 

  • huile d'olive

  • épices: 1 gousse de vanille, 3 gousses de cardemome, thym, laurier, romarin, paprika fumé, 1 clou de girofle, 1 anis étoilé 

  • poivre, sel

Bereiding

1. Blend de grote tomaten tot pulp en zet opzij.


2. Snipper de sjalot en de knoflook.


3. Stoof ze in olijfolie.


4. Wanneer de sjalot glazig is, voeg je de risotto toe en stoof je die mee aan. Doe er ook een eetlepel tomatenpuree bij en stoof nog even mee aan,s zodat die een beetje karamelliseert.


5. Voeg vervolgens de tijm, laurier en rozemarijn toe en kruid af met de rest van de specerijen.


6. Blus met een scheut witte wijn en voeg de tomatenpulp toe. Laat alles op een zacht vuur garen tot de risotto ‘al dente’ is.


7. Neem de risotto van het vuur, werk af met de boter en de parmezaanse kaas en meng alles tot een smeuïg geheel.


8. Serveer op een plat bord en werk af met burrata en Miss Perfect Délice tomaatjes.

1. Blend the large tomatoes into a pulp and set aside.


2. Chop the shallot and the garlic.


3. Sauté them in olive oil.


4. When the shallot is glazed, add the risotto and stew it too. Add a tablespoon of tomato puree and stew a little more so that it caramelises.


5. Then add the thyme, bay leaf and rosemary and season with the rest of the spices.


6. Deglaze with a dash of white wine and add the tomato pulp. Leave everything to cook on a gentle heat until the risotto is 'al dente'.


7. Take the risotto off the heat, add the butter and parmesan cheese and mix everything together until smooth.


8. Serve on a flat plate and finish off with burrata and Miss Perfect Délice tomatoes.

1. Écraser les grosses tomates et mettre de côté.


2. Hachez l'échalote et l'ail.


3. Faites-les mijoter dans de l'huile d'olive.


4. Lorsque l'échalote est glacée, ajoutez le risotto et faites-le mijoter. Ajoutez une cuillère à soupe de purée de tomates et faites mijoter un peu plus pour que le tout caramélise.


5. Ajoutez ensuite le thym, le laurier et le romarin et assaisonnez avec le reste des épices.


6. Déglacer avec un filet de vin blanc et ajouter la pulpe de tomate. Laissez cuire le tout à feu doux jusqu'à ce que le risotto soit "al dente".


7. Retirez le risotto du feu, ajoutez le beurre et le parmesan et mélangez le tout jusqu'à obtenir un mélange homogène.


8. Servez sur une assiette et terminez par la burrata et les tomates Miss Perfect Délice.


1. Die großen Tomaten zu einem Brei pürieren und beiseite stellen.


2. Die Schalotte und den Knoblauch hacken.


3. In Olivenöl anbraten.


4. Wenn die Schalotte glasig ist, den Risotto dazugeben und mitdünsten. Auch   einen EL Tomatenmark hinzugeben und ein Weilchen mitdünsten, damit es ein   wenig karamellisiert.


5. Dann Thymian, Lorbeer und Rosmarin zugeben und mit den restlichen   Gewürzen abschmecken.


6. Mit einem Schuss Weißwein ablöschen und das Tomatenmark dazugeben. Alles   auf kleiner Flamme kochen lassen, bis den Risotto „al dente“ ist.


7. Der Risotto vom Herd nehmen, mit der Butter und dem Parmesan abschließen   und alles glatt rühren.


8. Auf einem flachen Teller anrichten und mit Burrata und Miss Perfect   DéliceTomaten garnieren.

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