top of page
DB-0444.jpg

DÉLICE

Foodblog

Onze recepten

arrow&v
arrow&v

Lunch

Chef.png
Loïc Van Impe

Salade met gegrilde halloumi

Een overheerlijke salade met gegrilde halloumi gemaakt door Loïc Van Impe! Probeer het snel, want je wordt betoverd door de smaakcombinatie!

Apero

Chef.png
Leander Francken

Bruschetta met ansjovis en geitenkaas

Op zoek naar een lekker hapje bij een Belgische voetbalmatch? Dan is deze kleurrijke bruschetta iets voor jou!

Apero

Chef.png
Leander Francken

Mini hamburgers

Super schattige mini hamburgers! Ideaal als snack tijdens een spannende voetbalmatch!

Lunch

Chef.png
Eline Van Dingenen

Pasta Caprese

De perfecte pasta caprese. Het is een zomerse klassieker maar een topfavoriet van iedereen!

Drankjes

Chef.png
Bram Van Boxel

Miss Perfect Délice gin met basilicum

Van wat wij tot nu toe weten, is onze Miss Perfect Délice gin de eerste gin ter wereld die gemaakt is van tomaten. Om alcohol te maken, is er een bepaald suikerpercentage nodig in het basisproduct. En aangezien onze Miss Perfect Délice tomaatjes zo zoet zijn, kan hier effectief alcohol mee gemaakt worden!

Dessert

Chef.png
Bart Koster

Hapje van gesuikerde tomaat

Gesuikerde tomaten zijn afkomstig uit de Marokkaanse keuken en we kunnen je vertellen dat je dit, eens geproefd, waarschijnlijk nog vaak zal gaan maken.

Diner

Chef.png
Stijn Roelandt

Calamarata met vulling van ricotta en gekonfijte tomaten

Veel goede dingen zijn afkomstig uit Napels, waaronder de calamarata. Deze dikke pastaringen, die vaak overgoten worden met zwarte inktvisinkt, lijken op gesneden calamares. Dit gerecht ziet er goed uit, en is ook nog eens een smaakbom van jewelste, door de tomaten, de basilicum, de spinazie en de Parmezaanse kaas.

Diner

Chef.png
Benoit Bailyu

Tomaat farci met zelfgemaakte tomatensaus

De beroemde ‘tomaat farci’. Gevulde tomaten met rijke, zelfgemaakte tomatensaus. Om van te smullen voor groot en klein!

Diner

Chef.png
Fabio Pala

Zelfgemaakte tortelli met geroosterde tomaatjes

Zoals al vaker bewezen in dit kookboek, zijn de Italiaanse keuken en onze tomaten een match made in heaven. Ook deze tortelli met een schitterende vulling en een heerlijk pittige arrabiata-saus zal snel een van jouw favoriete recepten worden.

Apero

Chef.png
Benoit Bailyu

Gevulde tomaat me garnaaltjes en zelfgemaakte basilicummayonaise

Tomaat met garnaal is een gerecht dat bekend staat als een specialiteit uit de Belgische keuken.
Benoit koos ervoor om het naar een hoger niveau te tillen met zelfgemaakte basilicummayonaise.

Apero

Chef.png
Benoit Bailyu

Romige burrata met een mix van tomaatjes

Eentje om te delen, deze vrolijke variant op de Caprese salade. De marinade zorgt ervoor dat de smaken nog beter geblend zijn.

Soep

Chef.png
Leander Francken

Minestronesoep met gekonfijte tomaten en parmezaanse kaas

We zijn vrijwel allemaal opgegroeid met een lekkere tomatensoep en met dit gerecht geef je je smaakpapillen een nostalgisch tripje. Deze klassieke soep is gemaakt van onze Miss Perfect Délice tomaten, maar voegt daar een heleboel groenten aan toe voor een schitterend smakenpalet.

Lunch

Chef.png
Leander Francken

Pasta met zelfgemaakte pesto en krokante pancetta

De Italiaanse keuken is niet altijd de eenvoudigste keuken, maar pasta pesto is de uitzondering die de regel bevestigt. Erg snel klaar, makkelijk te bereiden en door de snoeptomaatjes is het gerecht extra voedzaam en erg kleurrijk.

Lunch

Chef.png
Bart Koster

Verfijnde salade met buffelcamembert en krokante nootjes

Een reuzentomaat voor een reuzelekker gerecht. De heirloomtomaat is uniek en is daarom de perfecte tomaat om indruk mee te maken.

Lunch

Chef.png
Bram Van Boxel

Focaccia met tomatensalade en hummus

"Italiaans platbrood” als vertaling klinkt niet super, dus wij gaan nog altijd voor focaccia. Focaccia smaakt ook zo goed als het klinkt, want door de Italiaanse kruiden, de tomatensalade en de hummus heb je een gerecht waar de smaken van afdruipen.

Ontbijt

Chef.png
Mathieu Van Laeken

Vegan tofu omelet

Op zoek naar een veganistische vervanger van een omelet? Probeer dan zeker deze variant eens! Tofu heeft van zichzelf weinig smaak, maar door deze goed te kruiden, kun je een heerlijke omelet maken!

Ontbijt

Chef.png
Benoit Bailyu

Oosterse Shakshuka

Zin in een stevig ontbijt? Dit gerecht uit het Midden-Oosten heeft tomaat als basis. Het is eenvoudig te maken en toch verrassend lekker! Shakshuka kan ook als lunch gegeten worden, met enkele sneetjes brood!

Lunch

Chef.png
Leander Francken

Tomaat Garnaal

Een heerlijke combinatie van 3 heel verschillende soorten tomaten!

Lunch

Chef.png
Leander Francken

Zwarte pasta met zeevruchten

Krijg je niet genoeg van zeevruchten? Deze zwarte pasta zorgt voor nog extra smaak!

Apero

Chef.png
Leander Francken

Nacho's met een kaasdip en tomatensalsa

Een lekker kaasdipje en tomatensalsa. Wat wilt een mens nog meer tijdens het kijken van een spannende voetbalmatch?

Drankjes

Chef.png
Den Berk Délice

Gin fizz met rozemarijn

Een bruisende, verfrissende cocktail met een zuurtje in de ondertoon. Heerlijk op warme zomerdagen!

Dessert

Chef.png
Stijn Roelandt

Minitaartje met mascarpone en bestomaatjes

Van deze kleine taartjes met een gel van tomaten en mascarpone word je heel gelukkig! Een knapperig koekdeeg, een rijke vulling en afgewerkt met frisse bestomaatjes!

Dessert

Chef.png
Bram Van Boxel

Tomaat watermeloen verbena mascarpone

Een frisse mix van tomaatjes en watermeloen, met een zachte touch van mascarpone. Perfect voor de zomer!

Diner

Chef.png
Benoit Bailyu

Albondigas met pittige tomatensaus

Albondigas zijn Spaanse gehaktballetjes in een licht pittige tomatensaus. Heerlijk gerechtje om te delen. In Spanje worden de balletjes vooral als tapa geserveerd!

Diner

Chef.png
Leander Francken

Lamsrack met gepofte paprika en tomatenkorst

Niet alleen oogt lamsrack schitterend op een bord, maar met zijn malse structuur en intense smaak vormt het de perfecte basis voor een hoofdgerecht. Combineer de lamsrack met een smaakvolle tomatenkorst en je maakt indruk op eender wie!

Diner

Chef.png
Mathieu Van Laeken

Rice-cake met gochujang-tomatensaus

Deze lekkere tomatensaus krijgt een Oosters tintje met een Koreaanse rode peper-pasta en rice-cakes.

Apero

Chef.png
Leander Francken

Frisse variant op de klassieke tomaat met garnaal

We zouden het bijna een eeuwenoud recept noemen, maar toch weet de frisse smaak van dit gerecht je telkens te verrassen. Deze glaasjes tomaat met garnaal zijn als aperitiefhapje een schitterend begin van een diner, met een smeuïge, zoete en frisse combinatie van ingrediënten.

Apero

Chef.png
Benoit Bailyu

Kleurrijke bruschetta van Chef Délice-tomaten

Wanneer een Italiaanse klassieker gemaakt wordt met pareltjes, ontstaat er magie. Bruschetta kan dienen als voorgerecht, maar eveneens als snack of zelfs als hapje bij een aperitief. Laat de zomer toe met dit verfrissende
en gezonde recept. Buon appetito!

Soep

Chef.png
Bart Koster

Tomatenbouillon met bestomaatjes

Een lichte, pure soep met de echte, verse smaken van tomaat.

Lunch

Chef.png
Mathieu Van Laeken

Udonnoodles met pancetta

Japan en Italië liggen iets minder dan 10.000 kilometer uit elkaar, maar deze verrassende combinatie brengt beide keukens als een ware eenheid op je bord.

Lunch

Chef.png
Leander Francken

Frisse tomatensalade met een romige burrata

Een recept om de zomer op je bord te brengen, voor onze echte tomatenliefhebbers. Deze salade is een ideale combinatie tussen verschillende kleuren en smaken tomaat met de zachte smaak van Italiaanse kaas.

Lunch

Chef.png
Stijn Roelandt

Toast met tomaat, garnaal en avocado

Tomaat met garnaal kennen we allemaal. Maar deze variant met avocado en geroosterd brood geeft het gerecht een originele en knapperige twist.

Ontbijt

Chef.png
Leander Francken

Omelet met tomaat en garnaal

Een omelet is altijd een goed idee, want breken, klutsen en bakken is zo gebeurd. Dit recept geeft een smakelijke toets aan een standaard omelet!

Basisbereiding

Chef.png
Stijn Roelandt

Gekonfijte tomaat

Bij het konfijten laat je de tomaten langzaam garen in olie, waardoor ze een hele intense smaak krijgen!

Apero

Chef.png
Leander Francken

Kleurrijke spiesjes van Miss Perfect Délice tomaatjes

Jouw tafel kleurrijk maken met deze spiesjes, het kan!

Apero

Chef.png
Leander Francken

Zeeuwse mosselen met tomaat en frietjes

Deze klassieke Zeeuwse mosselen zijn zo lekker! Eenvoudig om te maken en binnen 20 minuten op je tafel!

Apero

Chef.png
Kokerellen

Tomaten galette met geitenkaas en tijm

Een eenvoudig te maken galette van bladerdeeg, geitenkaas en Miss Perfect Délice tomaatjes.

Drankjes

Chef.png
Den Berk Délice

Aviation van Miss Perfect Délice gin

Deze vintage cocktail is ontstaan in New York, in het begin van de 20e eeuw. Het recept werd voor de eerste keer gepubliceerd in 1916.

Dessert

Chef.png
Benoit Bailyu

Hartig taartje van compote van tomaat

Wil je graag eens een origineel taartje maken? Probeer zeker dit minitaartje met tomatencompote en gekaramelliseerde bestomaatjes.

Diner

Chef.png
Leander Francken

Griekse moussaka

Hoppa! Geen azuurblauwe zeeën of witte stranden, maar wel een heleboel Griekenland op je bord. Moussaka is een traditioneel Grieks gerecht dat overloopt van smaken. Onze Miss Perfect Délice tomaatjes zijn de ideale frisse toevoeging aan dit populaire gerecht.

Diner

Chef.png
Mathieu Van Laeken

Burger met tempura van tomaat

Hamburgers zijn heerlijk, maar zelfgemaakte burgers met een zelfgemaakt sausje zijn nog lekkerder!
De tempura van tomaat zorgt voor een krokante bite in je burger!

Diner

Chef.png
Mathieu Van Laeken

Kip Tikka Masala

Kip Tikka Masala is een wereldbekend Indiaas gerecht. Kipstukjes in een sausje van tomatenblokjes afgewerkt met kleurrijke tomaten en koriander.

Diner

Chef.png
Mathieu Van Laeken

Risotto van tomaat en burrata

Een stukje Italië op je eigen bord toveren, doe je door deze traditionele risotto te maken met een rode twist. Een verrassende smaak maar zo lekker!

Apero

Chef.png
Stijn Roelandt

Tomaat met een topping van verse krabsalade

Dit recept is ideaal als lichte snack of appetizer. Een combinatie van frisse smaken.

Apero

Chef.png
Leander Francken

Toast met tomaatjes, ansjovis en geitenkaas

Toastjes zijn altijd een succes. Hier maken we een lekkere smaakcombinatie met de nootachtige smaak van geitenkaas, de zoete smaak van tomaat en de zoute smaak van ansjovis. Heerlijk!

Soep

Chef.png
Karin Geluykens

De klassieker: tomatensoep met balletjes

De nummer 1 soep in België die regelmatig geserveerd wordt bij familiefeesten. Tomatensoep met zelfgemaakte balletjes, een klassieker die altijd smaakt!

Lunch

Chef.png
Bram Van Boxel

Luxe carpaccio met crème van pecorino

Dit frisse vegetarische recept is ideaal als vervanger van een rundscarpaccio. Probeer dit gerecht zeker eens uit op een warme zomeravond op je terras, met een wit wijntje erbij. Heerlijk!

Lunch

Chef.png
Leander Francken

Focaccia met mozzarella en San Daniele ham

Een croque-monsieur, maar dan de fancy Italiaanse versie ervan. Beter dan dat krijgen we dit recept niet beschreven, omdat het exact zegt wat het is. Probeer maar eens nee te zeggen tegen een combinatie van focaccia, mozzarella en ham. Zeker als we er ook nog onze eigen tomaten bij betrekken.

Ontbijt

Chef.png
Mathieu Van Laeken

Hartige pain perdu

Een hartige variant op verloren brood, waarbij de melk in het beslag wordt vervangen door tomatensap.

Ontbijt

Chef.png
Bram Van Boxel

Zuurdesemtoast met roerei

Dit is een gerecht van tegengestelden. Een krokante toast, gecompenseerd door de smeuïge structuur van een roerei en de lichtjes zure smaak van het brood versus de zoete aïoli. Een snelle lunch kan ook heel lekker zijn!

Déjeuner

Chef.png
Loïc Van Impe

Salade avec halloumi grillé

Une délicieuse salade avec du halloumi grillé faite par Loïc Van Impe ! Essayez-le bientôt, car vous serez enchanté par la combinaison de saveurs !

Apéro

Chef.png
Leander Francken

Bruschetta aux anchois et au fromage de chèvre

Vous cherchez une collation savoureuse lors d'un match de football belge ? Alors cette bruschetta colorée est pour vous !

Apéro

Chef.png
Leander Francken

Mini hamburgers

Des mini-burgers super mignons ! Idéal comme en-cas pendant un match de football passionnant !

Déjeuner

Chef.png
Eline Van Dingenen

Pasta Caprese

La pasta caprese parfaite. C'est un classique de l'été et le favorit de tous !

Boissons

Chef.png
Bram Van Boxel

Gin Miss Perfect Délice au basilic

D'après ce que nous savons jusqu'à présent, notre gin Miss Perfect Délice est le premier gin au monde fabriqué à partir de tomates. Pour fabriquer de l'alcool, il faut un certain pourcentage de sucre dans le produit de base. Et comme nos tomates Miss Perfect Delice sont si douces, elles peuvent être utilisées pour faire de l'alcool

Dessert

Chef.png
Bart Koster

Collation de tomates sucrées

Les tomates sucrées proviennent de la cuisine marocaine et nous pouvons vous dire qu'une fois que vous y aurez goûté, vous en ferez probablement encore et encore.

Dîner

Chef.png
Stijn Roelandt

Calamarata avec farce de ricotta et tomates confites

Beaucoup de bonnes choses viennent de Naples, y compris la calamarata. Ces anneaux épais de couleur pastel, souvent recouverts d'encre de calmar noire, ressemblent à des calamars en tranches. Ce plat a l'air bon, et c'est aussi une bombe gustative, à cause des tomates, du basilic, des épinards et du parmesan.

Dîner

Chef.png
Benoit Bailyu

Farci de tomates avec sauce tomate maison

La fameuse "tomate farci". Tomates farcies avec une riche sauce tomate faite maison. Une fête pour petits et grands!

Dîner

Chef.png
Fabio Pala

Tortelli maison aux tomates rôties

Comme ce livre de cuisine l'a déjà prouvé plusiers fois, la cuisine italienne et nos tomates sont un match made in heaven. Ces tortelli avec une merveilleuse rembourrage et une sauce arrabiata délicieusement épicée deviendront rapidement l'une de vos recettes préférées.

Apéro

Chef.png
Benoit Bailyu

Tomate farcie aux crevettes et mayonnaise au basilic maison

Tomate aux crevettes est un plat qui est connu comme une spécialité de la cuisine belge. Benoit a choisi de passer à la vitesse supérieure avec une mayonnaise au basilic maison.

Apéro

Chef.png
Benoit Bailyu

Burrata crémeuse avec un mélange de tomates

Une à partager, cette joyeuse variation sur la salade Caprese. La marinade permet aux saveurs de se mélanger encore mieux.

Soupe

Chef.png
Leander Francken

Soupe minestrone aux tomates confites et au parmesan

Nous avons presque tous grandi avec une savoureuse soupe à la tomate et avec ce plat vous donnez à vos papilles gustatives un voyage nostalgique. Cette soupe classique est faite à partir de nos tomates Délice Miss Perfect, mais ajoute différents de légumes pour une brillante palette de saveurs.

Déjeuner

Chef.png
Leander Francken

Pâtes au pesto maison et à la pancetta croustillante

La cuisine italienne n'est pas toujours la plus facile, mais les pâtes au pesto sont l'exception qui confirme la règle. Il est rapide et facile à préparer, et les tomates cerises le rendent encore plus nutritif et très coloré.

Déjeuner

Chef.png
Bart Koster

Salade raffinée avec camembert de buffle et noix croquantes

Une tomate géante pour un plat géant. La tomate heirloom est unique et donc la tomate parfaite pour impressionner.

Déjeuner