DB-0444.jpg

DÉLICE

Foodblog

Onze recepten

arrow&v
arrow&v

Apero

Chef.png
Leander Francken

Kleurrijke spiesjes van Miss Perfect Delice tomaatjes

Jouw tafel kleurrijk maken met deze spiesjes, het kan!

Apero

Chef.png
Leander Francken

Zeeuwse mosselen met tomaat en frietjes

Deze klassieke Zeeuwse mosselen zijn zo lekker! Eenvoudig om te maken en binnen 20 minuten op je tafel!

Apero

Chef.png
Kokerellen

Tomaten galette met geitenkaas en tijm

Een eenvoudig te maken galette van bladerdeeg, geitenkaas en Miss Perfect Délice tomaatjes.

Drankjes

Chef.png
Den Berk Délice

Aviation van Miss Perfect Delice gin

Deze vintage cocktail is ontstaan in New York, in het begin van de 20e eeuw.
Het recept werd voor de eerste keer gepubliceerd in 1916.

Dessert

Chef.png
Benoit Bailyu

Hartig taartje van compote van tomaat

Wil je graag eens een origineel taartje maken? Probeer zeker dit minitaartje met tomatencompote en gekaramelliseerde bestomaatjes.

Diner

Chef.png
Benoit Bailyu

Albondigas met pittige tomatensaus

Albondigas zijn Spaanse gehaktballetjes in een licht pittige tomatensaus. Heerlijk gerechtje om te delen. In Spanje worden de balletjes vooral als tapa geserveerd!

Diner

Chef.png
Leander Francken

Lamsrack met gepofte paprika en tomatenkorst

Niet alleen oogt lamsrack schitterend op een bord, maar met zijn malse structuur en intense smaak vormt het de perfecte basis voor een hoofdgerecht. Combineer de lamsrack met een smaakvolle tomatenkorst en je maakt indruk op eender wie!

Diner

Chef.png
Mathieu Van Laeken

Risotto van tomaat en burrata

Een stukje Italië op je eigen bord toveren, doe je door deze traditionele risotto te maken met een rode twist. Een verrassende smaak maar zo lekker!

Apero

Chef.png
Stijn Roelandt

Tomaat met een topping van verse krabsalade

Dit recept is ideaal als lichte snack of appetizer. Een combinatie van frisse smaken.

Soep

Chef.png
Bart Koster

Tomatenbouillon met bestomaatjes

Een lichte, pure soep met de echte, verse smaken van tomaat.

Lunch

Chef.png
Mathieu Van Laeken

Udonnoodles met pancetta

Japan en Italië liggen iets minder dan 10.000 kilometer uit elkaar, maar deze verrassende combinatie brengt beide keukens als een ware eenheid op je bord.

Ontbijt

Chef.png
Mathieu Van Laeken

Hartige pain perdu

Een hartige variant op verloren brood, waarbij de melk in het beslag wordt vervangen door tomatensap.

Ontbijt

Chef.png
Bram Van Boxel

Zuurdesemtoast met roerei

Dit is een gerecht van tegengestelden. Een krokante toast, gecompenseerd door de smeuïge structuur van een roerei en de lichtjes zure smaak van het brood versus de zoete aïoli. Een snelle lunch kan ook heel lekker zijn!

Basisbereiding

Chef.png
Stijn Roelandt

Huisgemaakte tomatensaus

Een goede tomatensaus is dé basis voor veel mooie gerechten. En welke saus is nu lekkerder dan een verse, zelfgemaakte saus?

Apero

Chef.png
Den Berk Délice

Cracker met ricotta en pesto

Zeg je pesto, dan zeg je bruschetta. Voeg daar nog wat tomaatjes en ricotta aan toe, en je hebt een perfecte snack. Zo maak je het!

Apero

Chef.png
Den Berk Délice

Bruschetta met mozzarella en tomaat

Zoek je een makkelijk aperohapje voor een relaxte zomeravond met je vrienden? Serveer dan dit typische toastje met mozzarella en tomaat. Zo stop je veel pure, zuiderse smaken in een licht en fris gerecht om te delen.

Apero

Chef.png
Leander Francken

Bruschetta met ansjovis en geitenkaas

Op zoek naar een lekker hapje bij een Belgische voetbalmatch? Dan is deze kleurrijke bruschetta iets voor jou!

Apero

Chef.png
Leander Francken

Mini hamburgers

Super schattige mini hamburgers! Ideaal als snack tijdens een spannende voetbalmatch!

Lunch

Chef.png
Eline Van Dingenen

Pasta caprese

De perfecte pasta caprese. Het is een zomerse klassieker maar een topfavoriet van iedereen!

Drankjes

Chef.png
Bram Van Boxel

Miss Perfect Delice gin met basilicum

Van wat wij tot nu toe weten, is onze Miss Perfect Délice gin de eerste gin ter wereld die gemaakt is van tomaten. Om alcohol te maken, is er een bepaald suikerpercentage nodig in het basisproduct. En aangezien onze Miss Perfect Délice tomaatjes zo zoet zijn, kan hier effectief alcohol mee gemaakt worden!

Diner

Chef.png
Leander Francken

Griekse moussaka

Hoppa! Geen azuurblauwe zeeën of witte stranden, maar wel een heleboel Griekenland op je bord. Moussaka is een traditioneel Grieks gerecht dat overloopt van smaken. Onze Miss Perfect Délice tomaatjes zijn de ideale frisse toevoeging aan dit populaire gerecht.

Diner

Chef.png
Mathieu Van Laeken

Burger met tempura van tomaat

Hamburgers zijn heerlijk, maar zelfgemaakte burgers met een zelfgemaakt sausje zijn nog lekkerder!
De tempura van tomaat zorgt voor een krokante bite in je burger!

Diner

Chef.png
Mathieu Van Laeken

Kip Tikka Masala

Kip Tikka Masala is een wereldbekend Indiaas gerecht. Kipstukjes in een sausje van tomatenblokjes afgewerkt met kleurrijke tomaten en koriander.

Apero

Chef.png
Benoit Bailyu

Gevulde tomaat me garnaaltjes en zelfgemaakte basilicummayonaise

Tomaat met garnaal is een gerecht dat bekend staat als een specialiteit uit de Belgische keuken.
Benoit koos ervoor om het naar een hoger niveau te tillen met zelfgemaakte basilicummayonaise.

Apero

Chef.png
Benoit Bailyu

Romige burrata met een mix van tomaatjes

Eentje om te delen, deze vrolijke variant op de Caprese salade. De marinade zorgt ervoor dat de smaken nog beter geblend zijn.

Soep

Chef.png
Karin Geluykens

De klassieker tomatensoep met balletjes

De nummer 1 soep in België die regelmatig geserveerd wordt bij familiefeesten. Tomatensoep met zelfgemaakte balletjes, een klassieker die altijd smaakt!

Lunch

Chef.png
Leander Francken

Focaccia met mozzarella en San Daniele ham

Een croque-monsieur, maar dan de fancy Italiaanse versie ervan. Beter dan dat krijgen we dit recept niet beschreven, omdat het exact zegt wat het is. Probeer maar eens nee te zeggen tegen een combinatie van focaccia, mozzarella en ham. Zeker als we er ook nog onze eigen tomaten bij betrekken.

Ontbijt

Chef.png
Mathieu Van Laeken

Vegan tofu omelet

Op zoek naar een veganistische vervanger van een omelet? Probeer dan zeker deze variant eens! Tofu heeft van zichzelf weinig smaak, maar door deze goed te kruiden, kun je een heerlijke omelet maken!

Ontbijt

Chef.png
Benoit Bailyu

Oosterse Shakshuka

Zin in een stevig ontbijt? Dit gerecht uit het Midden-Oosten heeft tomaat als basis. Het is eenvoudig te maken en toch verrassend lekker! Shakshuka kan ook als lunch gegeten worden, met enkele sneetjes brood!

Apero

Chef.png
Den Berk Délice

Toast met ansjovis

Een heerlijk hapje van gegrilde brood met tomaat en ansjovis, lekker als voorafje of als borrelhapje.

Apero

Chef.png
Den Berk Délice

Toast met gerookte zalm en avocado

Lekker krokant broodje met avocado, zachte zalm en een frisse afwerking met een kneepje citroen. Wat een heerlijk idee!

Lunch

Chef.png
Leander Francken

Zwarte pasta met zeevruchten

Krijg je niet genoeg van zeevruchten? Deze zwarte pasta zorgt voor nog extra smaak!

Apero

Chef.png
Leander Francken

Nacho's met een kaasdip en tomatensalsa

Een lekker kaasdipje en tomatensalsa. Wat wilt een mens nog meer tijdens het kijken van een spannende voetbalmatch?

Drankjes

Chef.png
Den Berk Délice

Gin fizz met rozemarijn

Een bruisende, verfrissende cocktail met een zuurtje in de ondertoon. Heerlijk op warme zomerdagen!

Dessert

Chef.png
Stijn Roelandt

Minitaartje met mascarpone en bestomaatjes

Van deze kleine taartjes met een gel van tomaten en mascarpone word je heel gelukkig! Een knapperig koekdeeg, een rijke vulling en afgewerkt met frisse bestomaatjes!

Diner

Chef.png
Stijn Roelandt

Calamarata met vulling van ricotta en gekonfijte tomaten

Veel goede dingen zijn afkomstig uit Napels, waaronder de calamarata. Deze dikke pastaringen, die vaak overgoten worden met zwarte inktvisinkt, lijken op gesneden calamares. Dit gerecht ziet er goed uit, en is ook nog eens een smaakbom van jewelste, door de tomaten, de basilicum, de spinazie en de Parmezaanse kaas.

Diner

Chef.png
Benoit Bailyu

Tomaat farci met zelfgemaakte tomatensaus

De beroemde ‘tomaat farci’. Gevulde tomaten met rijke, zelfgemaakte tomatensaus. Om van te smullen voor groot en klein!

Diner

Chef.png
Mathieu Van Laeken

Rice-cake met gochujang tomatensaus

Deze lekkere tomatensaus krijgt een Oosters tintje met een Koreaanse rode peper-pasta en rice-cakes.

Apero

Chef.png
Leander Francken

Frisse variant op de klassieke tomaat met garnaal

We zouden het bijna een eeuwenoud recept noemen, maar toch weet de frisse smaak van dit gerecht je telkens te verrassen. Deze glaasjes tomaat met garnaal zijn als aperitiefhapje een schitterend begin van een diner, met een smeuïge, zoete en frisse combinatie van ingrediënten.

Apero

Chef.png
Benoit Bailyu

Kleurrijke bruschetta van Chef Delice-tomaten

Wanneer een Italiaanse klassieker gemaakt wordt met pareltjes, ontstaat er magie. Bruschetta kan dienen als voorgerecht, maar eveneens als snack of zelfs als hapje bij een aperitief. Laat de zomer toe met dit verfrissende
en gezonde recept. Buon appetito!

Lunch

Chef.png
Leander Francken

Pasta met zelfgemaakte pesto en krokante pancetta

De Italiaanse keuken is niet altijd de eenvoudigste keuken, maar pasta pesto is de uitzondering die de regel bevestigt.
Erg snel klaar, makkelijk te bereiden en door de snoeptomaatjes is het gerecht extra voedzaam en erg kleurrijk.

Lunch

Chef.png
Bram Van Boxel

Focaccia met tomatensalade en hummus

"Italiaans platbrood” als vertaling klinkt niet super, dus wij gaan nog altijd voor focaccia. Focaccia smaakt ook zo goed als het klinkt, want door de Italiaanse kruiden, de tomatensalade en de hummus heb je een gerecht waar de smaken van afdruipen.

Ontbijt

Chef.png
Leander Francken

Omelet met tomaat en garnaal

Een omelet is altijd een goed idee, want breken, klutsen en bakken is zo gebeurd. Dit recept geeft een smakelijke toets aan een standaard omelet!

Basisbereiding

Chef.png
Stijn Roelandt

Gekonfijte tomaat

Bij het konfijten laat je de tomaten langzaam garen in olie, waardoor ze een hele intense smaak krijgen!

Apero

Chef.png
Den Berk Délice

Pincho met tomatensalsa en guacamole

Super simpel om te maken en lekker bij bijvoorbeeld een barbecue, als snack bij een feestje of gewoon als lunch.

Apero

Chef.png
Den Berk Délice

Mini pizza met kip en pesto

Een eenvoudig receptje met ingrediënten die samen een lekker en snel gerechtje vormen. Zo tover je in een mum van tijd een overheerlijke 'pizza baguette' op tafel!

Apéro

Chef.png
Leander Francken

Brochettes colorées de tomates Miss Perfect Délice

Rendre votre table colorée avec ces brochettes, c'est possible !

Apéro

Chef.png
Leander Francken

Moules de Zeeland avec tomate et frites

Ces moules classiques de Zeeland sont si délicieuses ! Facile à préparer et sur votre table en 20 minutes !

Apéro

Chef.png
Kokerellen

Galette de tomates au fromage de chèvre et au thym

Une galette facile à faire, composée de pâte feuilletée, de fromage de chèvre et de tomates Miss Perfect Délice.

Boissons

Chef.png
Den Berk Délice

Aviation du gin Miss Perfect Délice

Ce cocktail vintage est né à New York au début du XXe siècle.
La recette a été publiée pour la première fois en 1916.

Dessert

Chef.png
Benoit Bailyu

Tartelette de compote de tomates

Voulez-vous faire une tarte originale ? Essayez ce mini gâteau avec une compote de tomates et des baies de tomates caramélisées.

Dîner

Chef.png
Benoit Bailyu

Albondigas à la sauce tomate épicée

Les albondigas sont des boulettes de viande espagnoles dans une sauce tomate légèrement épicée. Un plat délicieux à partager. En Espagne, les boulettes de viande sont principalement servies comme tapa!

Dîner

Chef.png
Leander Francken

Carré d'agneau en croûte de poivrons rôtis et tomates

Non seulement le carré d'agneau est magnifique dans une assiette, mais sa structure tendre et sa saveur intense en font la base parfaite pour un plat principal. Combinez le carré d'agneau avec une savoureuse croûte de tomates et vous impressionnerez tout le monde!

Dîner

Chef.png
Mathieu Van Laeken

Risotto aux tomates et à la burrata

Un peu d'Italie dans votre assiette, faites-le en préparant ce risotto traditionnel avec une touche de rouge. Un goût surprenant mais tellement délicieux!

Apero

Chef.png
Stijn Roelandt

Tomate avec une garniture de salade de crabe frais

Cette recette est idéale pour une collation légère ou un apéritif. Une combinaison de saveurs fraîches.

Soupe

Chef.png
Bart Koster

Bouillon de tomates avec des mini tomates

Une soupe légère et pure aux saveurs authentiques et fraîches de la tomate.

Déjeuner

Chef.png
Mathieu Van Laeken

Nouilles Udon avec pancetta

Le Japon et l'Italie sont séparés d'un peu moins de 10 000 kilomètres, mais cette combinaison surprenante apporte les deux cuisines dans votre assiette comme une véritable unité.

Petit-déjeuner

Chef.png
Mathieu Van Laeken

Pain perdu salé

Une variante salée du pain perdu, dans laquelle le lait de la pâte est remplacé par du jus de tomate.

Petit-déjeuner

Chef.png
Bram Van Boxel

Toast au levain avec des œufs brouillés

C'est un plat de contraires. Un toast croustillant, compensé par la texture crémeuse d'un œuf brouillé et le goût légèrement acide du pain par rapport à l'aïoli sucré. Un déjeuner rapide peut aussi être très savoureux !

Préparation de base

Chef.png
Stijn Roelandt

Sauce tomate maison

Une bonne sauce tomate est la base de nombreux plats raffinés. Et quelle sauce a meilleur goût qu'une sauce fraîche, faite maison ?

Apero

Chef.png
Den Berk Délice

Cracker avec ricotta et pesto

Dites pesto, et vous dites bruschetta. Ajoutez quelques tomates et de la ricotta, et vous avez un en-cas parfait. Voici comment le faire !

Apero

Chef.png
Den Berk Délice

Bruschetta avec mozzarella et tomate

Vous cherchez un apéritif facile pour une soirée d'été relaxante avec vos amis ? Servez ensuite ce toast typique avec de la mozzarella et de la tomate. Il renferme beaucoup de saveurs pures du Sud dans un plat léger et frais à partager.

Apéro

Chef.png
Leander Francken

Bruschetta aux anchois et au fromage de chèvre

Vous cherchez une collation savoureuse lors d'un match de football belge ? Alors cette bruschetta colorée est pour vous !

Apéro