top of page

Romige Orzotto met Geroosterde Tomaatjes en Burrata

Orzotto crémeux aux tomates rôties et burrata

Creamy Orzotto with Roasted Cherry Tomatoes and Burrata

Cremiges Orzotto mit gerösteten Kirschtomaten und Burrata

Middel 5.png

40 minuten

40minutes

40 minutes

40 Minuten

Middel 8.png

Diner

Dîner

Dinner

Abendessen

Middel 4.png

2

Middel 3.png

Makkelijk

Facile

Easy

Einfach

Deze orzotto – een risotto met orzo – is een heerlijk zomers comfortgerecht. De combinatie van zachte orzo, zoete geroosterde kerstomaatjes en romige burrata maakt dit tot een smaakvol, vegetarisch gerecht dat snel op tafel staat.

Ce plat végétarien est un véritable concentré de saveurs méditerranéennes. L’orzotto, une version de risotto à base de petites pâtes, est accompagné de tomates cerises rôties, d’une burrata onctueuse et de basilic frais – idéal pour un dîner léger et savoureux.

This creamy orzotto is a comforting yet fresh vegetarian dish, perfect for warm days. Roasted cherry tomatoes and creamy burrata bring sweetness and richness to this easy-to-make Mediterranean-inspired recipe.

Ein mediterranes Wohlfühlgericht, das schnell zubereitet ist: Dieses cremige Orzotto mit saftigen Ofentomaten und Burrata ist ein vegetarischer Genuss für jede Jahreszeit – besonders im Sommer ein Hit!

Ingredients
  • 250 g orzo

  • 350 ml groentebouillon (of water met bouillonpasta/een bouillonblokje)

  • 3 trosjes kerstomaten Miss Perfect Délice

  • 1 teentje knoflook

  • 1 ui

  • 1 el tomatenpuree (concentraat)

  • 1 burrata of 2 kleine burratine

  • Handvol verse basilicum

  • 2 el olijfolie

  • Peper en zout

  • 250 g orzo

  • 350 ml vegetable broth (or water with stock paste/cube)

  • 3 bunches of cherry tomatoes (Miss Perfect Délice)

  • 1 clove garlic

  • 1 onion

  • 1 tbsp tomato paste

  • 1 burrata or 2 small burratine

  • Handful of fresh basil

  • 2 tbsp olive oil

  • Salt & pepper

  • 250 g Orzo (Reisnudeln)

  • 350 ml Gemüsebrühe (oder Wasser + Bouillonwürfel/-paste)

  • 3 Rispen Kirschtomaten (Miss Perfect Délice)

  • 1 Knoblauchzehe

  • 1 Zwiebel

  • 1 EL Tomatenmark

  • 1 Burrata oder 2 kleine Burratine

  • Eine Handvoll frisches Basilikum

  • 2 EL Olivenöl

  • Salz & Pfeffer

  • 250 g d’orzo

  • 350 ml de bouillon de légumes (ou eau + cube/pâte de bouillon)

  • 3 grappes de tomates cerises (Miss Perfect Délice)

  • 1 gousse d’ail

  • 1 oignon

  • 1 c. à soupe de concentré de tomates

  • 1 burrata ou 2 petites burratine

  • Une poignée de basilic frais

  • 2 c. à soupe d’huile d’olive

  • Sel et poivre

Preparation

1. Pel de knoflook en de ui snipper fijn. Spoel 1 trosje tomaatjes en leg ze in een ovenschaal, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat zo’n 20 minuten roosteren in de oven.

2. Neem een diepe pan en doe hier wat olijfolie in. Voeg de fijngesnipperde knoflook en ui toe. Voeg de orzo toe en laat 2 minuten stoven. Roer regelmatig om.

3. Haal de overige tomaatjes van de trosjes, spoel ze en halveer ze. Voeg ze toe aan de pan. Laat 3 minuten stoven en voeg de bouillon en de tomatenpuree toe. Laat alles zo’n 10 à 15 minuten stoven tot de orzo mooi gaar is. roer regelmatig om en voeg indien nodig nog wat extra water toe.

4. Schep de orzotto op de borden, schik er het takje trostomaatjes bij, leg er de burrata op en werk af met verse basilicum, wat olijfolie, peper en zout.

1. Peel and finely chop the garlic and onion. Rinse one bunch of tomatoes and place them in an oven dish. Drizzle with olive oil and season with salt and pepper. Roast in the oven for about 20 minutes.

2. Heat some olive oil in a deep pan. Add the chopped garlic and onion. Add the orzo and sauté for 2 minutes, stirring regularly.

3. Remove the remaining cherry tomatoes from their vines, rinse and halve them. Add them to the pan. Let simmer for 3 minutes, then add the broth and tomato paste. Simmer for 10–15 minutes until the orzo is cooked, stirring regularly. Add extra water if needed.

4. Spoon the orzotto onto plates, top with the roasted tomato vine, place the burrata on top and finish with fresh basil, olive oil, salt, and pepper.

1. Épluchez et émincez l’ail et l’oignon. Rincez une grappe de tomates, déposez-les dans un plat allant au four, arrosez d’huile d’olive, salez et poivrez. Faites rôtir pendant 20 minutes au four.

2. Faites chauffer un peu d’huile d’olive dans une grande poêle. Ajoutez l’ail et l’oignon émincés. Incorporez l’orzo et laissez cuire 2 minutes en remuant.

3. Équeutez les autres tomates, rincez-les et coupez-les en deux. Ajoutez-les dans la poêle. Laissez mijoter 3 minutes, puis ajoutez le bouillon et le concentré de tomates. Faites cuire 10 à 15 minutes, en remuant régulièrement. Ajoutez un peu d’eau si nécessaire.

4. Dressez l’orzotto dans les assiettes, ajoutez les tomates rôties, la burrata, le basilic frais, un filet d’huile d’olive, du sel et du poivre.

1. Knoblauch und Zwiebel schälen und fein hacken. Eine Tomatenrispe waschen, in eine Auflaufform legen, mit Olivenöl beträufeln und mit Salz und Pfeffer würzen. Ca. 20 Minuten im Ofen rösten.

2. Etwas Olivenöl in einem tiefen Topf erhitzen. Den Knoblauch und die Zwiebel darin anschwitzen. Den Orzo hinzufügen und 2 Minuten unter Rühren anbraten.

3. Die restlichen Tomaten von den Rispen lösen, waschen und halbieren. In den Topf geben, 3 Minuten mitdünsten, dann Brühe und Tomatenmark hinzufügen. 10–15 Minuten köcheln lassen, bis der Orzo gar ist. Dabei regelmäßig umrühren und bei Bedarf Wasser nachgießen.

4. Das Orzotto auf Teller verteilen, die gerösteten Tomaten darauflegen, mit Burrata, frischem Basilikum, Olivenöl, Salz und Pfeffer verfeinern.

Yoom Délice.png

Miss Perfect Délice

Het ultieme smaaktomaatje, speciaal ontwikkeld voor de culinaire fijnproever. Heerlijk zoet, sappig en intens. Het is de bekroonde beste in zijn soort, ongeëvenaard in smaak en met recht onze grote trots.

La tomate au goût ultime, spécialement développée pour les gourmets. Délicieusement sucrée, juteuse et intense. C'est la meilleure de son genre, primée, d'une saveur inégalée et à juste titre notre grande fierté.

WHERE TO BUY?

Delhaize

Carrefour

OKay

Jumbo

Intermarché

The ultimate taste tomato, specially developed for the culinary connoisseur. Deliciously sweet, juicy and intense. It is the award-winning best of its kind, unequalled in taste and rightfully our pride and joy.

Diese Tomate ist außerordentlich aromatisch und besonders für Feinschmecker entwickelt. Herrlich süß, saftig und intensiv. Sie ist als die Beste ihrer Art prämiert und unerreicht im Geschmack. Wir sind zu Recht sehr stolz auf sie!

bottom of page