Harissa kip met mango, snacktomaatjes en snackkomkommer
Poulet à la harissa avec mangue, tomates snack et concombre mini
Harissa chicken with mango, snack tomatoes and snack cucumber
Harissa- Huhn mit Mango, Snack Tomaten und Snack Gurke
50 minuten
50 minutes
50 minutes
50 Minuten
Lunch
Déjeuner
Lunch
Mittagessen
4
Makkelijk
Facile
Easy
Einfach
Deze kleurrijke en smaakvolle maaltijd biedt een perfecte balans tussen pittig, zoet en fris.
Ce repas coloré et savoureux offre un équilibre parfait entre épicé, sucré et frais.
This colorful and flavorful meal offers a perfect balance between spicy, sweet, and fresh.
Diese farbenfrohe und schmackhafte Mahlzeit bietet eine perfekte Balance zwischen würzig, süß und frisch.
Ingredients
400g mix snacktomaatjes Snack Délice
8 snackkomkommers Snack Délice
4 kippenbillen
1 grote mango
1 rode ui
Sap van 1 limoen
Enkele takjes verse koriander
2 el harissa (puree)
400g mixed snack tomatoes Snack Délice
8 snack cucumbers Snack Délice
4 chicken legs
1 large mango
1 red onion
Juice of 1 lime
A few sprigs of fresh coriander
2 tbsp harissa (puree)
400 g gemischte Snack Délice Tomaten
8 Snack Délice Gurken
4 Hühnerkeulen
1 große Mango
1 rote Zwiebel
Saft von 1 Limette
ein paar Zweige frischer Koriander
2 EL Harissa (Püree)
400g de mélange de tomates Snack Délice
8 concombres mini Snack Délice
4 cuisses de poulet
1 grande mangue
1 oignon rouge
Le jus d'un citron vert
Quelques brins de coriandre fraîche
2 cuillères à soupe de harissa (purée)
Preparation
1. Verwarm de oven voor op 180°.
2. Leg de kippenbillen op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze vervolgens in met de harissa puree . Breng op smaak met peper en zout.
3. Bak de kippenbillen in de oven voor ongeveer 40 min.
4. Snijd de mango in blokjes en doe deze in een mengkom.
5. Snijd de snackkomkommers in plakjes en de snacktomaatjes door 2.
6. Vervolgens snijd je ook de rode ui in 2 en dan in fijne schijfjes.
7. Meng alles onder elkaar in een mengkomen breng op smaak met een snufje zout, een scheutje olijfolie en sap van 1 limoen.
8. Verdeel de kippenbillen en de salade over de borden.
9. Werk af met nog enkele takjes verse koriander.
Tip: als je geen koriander lust, kan je deze vervangen door munt of peterselie.
1. Preheat the oven to 180°.
2. Place the chicken legs on a baking sheet lined with baking paper. Then spread them with the harissa puree. Season with salt and pepper.
3. Bake the chicken legs in the oven for about 40 min.
4. Dice the mango and place in a mixing bowl.
5. Slice the snack cucumbers and cut the snack tomatoes in half by 2.
6. Next, also cut the red onion in 2 and then into fine slices.
7. Mix everything together in a mixing bowl and season with a pinch of salt, a dash of olive oil and juice of 1 lime.
8. Divide the chicken legs and salad among the plates.
9. Top with a few more sprigs of fresh coriander.
Tip: If you don't like coriander, you can replace it with mint or parsley.
1. Préchauffez le four à 180°.
2. Placez les cuisses de poulet sur une plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Tartinez-les ensuite avec la purée d'harissa. Assaisonnez de sel et de poivre.
3. Faites cuire les cuisses de poulet au four pendant environ 40 min.
4. Coupez la mangue en dés et placez-la dans un saladier.
5. Coupez les concombres mini et les tomates snack en 2.
6. Ensuite, coupez également l'oignon rouge en 2 puis en fines tranches.
7. Mélangez le tout dans un saladier, assaisonnez d'une pincée de sel, d'un filet d'huile d'olive et du jus d'un citron vert.
8. Répartissez les cuisses de poulet et la salade dans des assiettes.
9. Terminez par quelques brins de coriandre fraîche.
Conseil : si vous n'aimez pas la coriandre, vous pouvez la remplacer par de la menthe ou du persil.
1. Den Backofen auf 180° vorheizen.
2. Die Hühnerkeulen auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech legen. Dann mit dem Harissa-Püree bestreichen. Mit Salz und Pfeffer würzen.
3. Die Hühnerkeulen im Ofen ca. 40 Min. backen.
4. Die Mango in Würfel schneiden und in eine Rührschüssel geben.
5. Die Snack Gurken und die Snack Tomaten in halbieren.
6. Schneide dann auch die rote Zwiebel in 2 und dann in feine Scheiben.
7. Alles in einer Rührschüssel vermischen und mit einer Prise Salz, einem Schuss Olivenöl und dem Saft von 1 Limette abschmecken.
8. Die Hühnerkeulen und den Salat auf die Teller verteilen.
9. Zum Schluss noch ein paar Zweige frischen Koriander darüber streuen.
Tipp: Wer Koriander nicht mag, kann ihn auch durch Minze oder Petersilie ersetzen.
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