
Gegratineerde polenta kerstomaatjes, olijven en kappertjes
Polenta gratinée aux tomates cerise, olives et câpres
Gratinated polenta cherry tomatoes, olives and capers

25 minuten
25 minutes
25 minutes

Lunch
Déjeuner
Lunch

2

Makkelijk
Facile
Easy
Een eenvoudige ovenschotel in combinatie met onze smaakvolle Miss Perfect Délice tomaatjes!
Ingrediënten
10 Miss Perfect Délice tomaten
40 g geraspte pecorinokaas
120 g polenta
480 ml water
1 eetlepel uitgelekte kappertjes
2 eetlepels gesneden zwarte olijven
1 theelepel oregano
Olijfolie, peper en zout
10 Miss Perfect Délice tomatoes
40 g grated pecorino cheese
120 g polenta
480 ml water
1 tablespoon drained capers
2 tablespoons sliced black olives
1 teaspoon oregano
Olive oil, pepper and salt
10 Miss Perfect Délice tomates
40 g de Pecorino râpé
120 g de polenta
480 ml d'eau
1 càs de câpres préalablement égouttées
2 càs d'olives noires coupées en tranches
1 càc d'origan
Huile d'olive
Poivre et sel
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°.
2. Snijd de Miss Perfect Délice tomaatjes doormidden.
3. Verwarm het water, als het mengsel pruttelt, giet de polentea erbij en zet het vuur lager. Roer voortdurend met een garde gedurende 3 minuten en roer de kaas, oregano, kappertjes, olijven en een snufje zout erdoor.
4. Spreid de polenta uit in een ingeoliede pan (gebruik een ovenvaste pan).
5. Leg de Miss Perfect Délice tomaatjes erop en bestrooi nogmaals met wat geraspte pecorino.
6. Bak 150 minuten op 180°.
7. Werk af met een flinke dosis peper en olijfolie.
8. Garneer uw gegratineerde polenta vlak voor het opdienen met enkele blaadjes basilicum.
1. Preheat the oven to 180°.
2. Cut the Miss Perfect Délice tomatoes in half.
3. Heat the water, when the mixture is simmering, pour in the polentea and lower the heat. Stir constantly with a whisk for 3 minutes and stir in the cheese, oregano, capers, olives and a pinch of salt.
4. Spread the polenta in a greased pan (use an ovenproof pan).
5. Place the Miss Perfect Délice tomatoes on top and sprinkle again with some grated pecorino cheese.
6. Bake for 150 minutes at 180°C.
7. Finish with a generous dose of pepper and olive oil.
8. Just before serving, garnish your gratinated polenta with a few basil leaves.
1. Préchauffez le four à 180°.
2. Couper les tomates Miss Perfect Délice en deux.
3. Faire chauffer l'eau, lorsque la préparation frémit, verser la polenta en pluie et baisser le feu. Remuer constamment à l'aide d'un fouet pendant 3 min et incorporer le fromage, l'origan, les câpres, une pincée de sel et les olives.
4. Étaler la polenta dans un moule huilé (utiliser un moule allant au four).
5. Déposer les tomates cerise sur le dessus et saupoudrer de nouveau d'un peu de pecorino râpé.
6. Cuire au four 15 min à 180°.
7. Terminer par un généreux tour de poivre et d'huile d'olive.
8. Au moment de servir, garnir votre polenta gratinée avec quelques feuilles de basilic.
Miss Perfect Délice
Het ultieme smaaktomaatje, speciaal ontwikkeld voor de culinaire fijnproever. Heerlijk zoet, sappig en intens. Het is de bekroonde beste in zijn soort, ongeëvenaard in smaak en met recht onze grote trots.
La tomate au goût ultime, spécialement développée pour les gourmets. Délicieusement sucrée, juteuse et intense. C'est la meilleure de son genre, primée, d'une saveur inégalée et à juste titre notre grande fierté.
WAAR TE KOOP?
Delhaize
Carrefour
The ultimate taste tomato, specially developed for the culinary connoisseur. Deliciously sweet, juicy and intense. It is the award-winning best of its kind, unequalled in taste and rightfully our pride and joy.