Gazpacho dressing
Vinaigrette gazpacho
Gazpacho dressing
Gazpacho-Dressing
10 minuten
10 minutes
10 minutes
10 Minuten
Basisbereiding
Préparation de base
Basic preparation
Grundzubereitung
Makkelijk
Facile
Easy
Einfach
Een heerlijk frisse dressing met de zoete smaak van tomaatjes.
Une vinaigrette délicieusement fraîche avec le goût sucré des tomates.
A deliciously fresh dressing with the sweet taste of tomatoes.
Das Dressing ist wirklich köstlich und frisch, mit einem süßen Tomatengeschmack.
Ingrediënten
6 grote heirloomtomaten Chef Délice
1/2 komkommer
1 kleine sjalot
2 dl olijfolie
frambozenazijn naar smaak
1 el gerookte paprikapoeder
peper, zout
6 big Chef Délice heirloom tomatoes
1/2 cucumber
1 small shallot
2 dl olive oil
raspberry vinegar to taste
1 tbsp smoked paprika
pepper, salt
6 Heirloom Tomaten Chef Délice
1/2 Salatgurke
1 kleine Schalotte
2 dl Olivenöl
Himbeeressig nach Geschmack
1 EL geräuchertes Paprikapulver
Salz, Pfeffer
6 grandes tomates heirloom de Chef Délice
1/2 concombre
1 petite échalote
2 dl d'huile d'olive
vinaigre de framboise selon le goût
1 cs de paprika fumé
poivre, sel
Bereiding
1. Dompel de tomaten gedurende 10 seconden onder in kokend water (zonder ze vooraf in te snijden). Laat ze 1 minuut schrikken in ijswater - of spoel ze af onder koud stromend water - en verwijder het vel.
2. Schil de halve komkommer en snijd deze samen met de tomaten en de sjalot in grove stukken.
3. Doe alle groenten, samen met 2 dl olijfolie, in een blender en mix het tot een egaal geheel.
4. Haal de pulp vervolgens door de zeef.
5. Kruid af met 1 el gerookte paprikapoeder, een snufje peper en zout en frambozenazijn naar smaak.
6. Mix alles tot een smeuïg geheel.
1. Immerse the tomatoes in boiling water for 10 seconds (without cutting them beforehand). Plunge them into ice water for 1 minute - or rinse them under cold running water - and remove the skin.
2. Peel half the cucumber and cut it into large pieces together with the tomatoes and shallot.
3. Put all the vegetables, together with 2 dl olive oil, into a blender and blend until smooth.
4. Pass the pulp through the sieve.
5. Season with 1 tbsp smoked paprika, a pinch of salt and pepper and raspberry vinegar to taste.
6. Mix everything together until smooth.
1. Plongez les tomates dans l'eau bouillante pendant 10 secondes (sans les couper au préalable). Plongez-les dans l'eau glacée pendant 1 minute - ou rincez-les sous l'eau froide courante - et retirez la peau.
2. Epluchez le demi-concombre et coupez-le en morceaux avec les tomates et l'échalote.
3. Mettez tous les légumes, ainsi que 2 dl d'huile d'olive, dans un mixeur et mixez jusqu'à obtenir une texture lisse.
4. Passez la pulpe au tamis.
5. Assaisonnez avec 1 cuillère à soupe de paprika fumé, une pincée de sel et de poivre et du vinaigre de framboise.
6. Mélangez jusqu'à ce que le tout soit homogène.
1. Die Tomaten 10 Sekunden in kochendes Wasser geben (ohne sie vorher zu schneiden). Eine Minute in Eiswasser abschrecken lassen - oder unter fließendem kaltem Wasser abspülen - und die Haut entfernen.
2. Die halbe Salatgurke schälen und zusammen mit den Tomaten und der Schalotte in grobe Stücke schneiden.
3. Das gesamte Gemüse zusammen mit 2 dl Olivenöl in einen Mixer geben und pürieren und zu einer gleichmäßigen Masse mixen.
4. Der Pulp dann durch ein Sieb streichen.
5. Mit 1 TL geräuchertem Paprikapulver, einer Prise Salz und Pfeffer sowie Himbeeressig abschmecken.
6. Alles zu einer cremigen Konsistenz mixen.
Chef Délice
De tomaten zoals ze in grootmoeders tuin geteeld werden. Ze komen voor in verschillende kleuren en vormen, en brengen stuk voor stuk een aparte beleving. Het geribde uiterlijk en de volle vruchten zijn typerend voor de Chef Délice, waardoor ze er heel authentiek uitzien. De smaak is zo intens, alsof ze uit je eigen tuin komen.
Les tomates telles qu'elles étaient cultivées dans le jardin de la grand-mère. Elles existent en différentes couleurs et formes, et chacune d'entre elles apporte une expérience distinctive. L'aspect côtelé et les fruits charnus sont typiques de la Chef Délice, ce qui leur donne un aspect très authentique. Leur saveur est si intense, comme si elles venaient de votre propre jardin.
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Tomatoes as they were grown in grandmother's garden. They come in different colors and shapes, each bringing a distinct experience. The ribbed appearance and full fruits are typical of the Chef Délice, making them look very authentic. The flavor is so intense, as if they came from your own garden.
Tomaten wie aus Großmutters Garten. In verschiedenen Farben und Formen bieten sie ein einzigartiges Geschmackserlebnis. Das gerippte Aussehen und die vollen Früchte sind charakteristisch für die Chef Délice und machen sie so authentisch. Der Geschmack ist so intensiv, als kämen sie aus dem eigenen Garten.