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Entrecote met krieltjes en kerstomaatjes

Entrecôte avec pommes de terre grenailles et tomates cerises

Entrecote with baby potatoes and cherry tomatoes

Entrecôte mit Drillingen und Kirschtomaten

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45 minuten

45 minutes

45 minutes

45 Minuten

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Diner

Dîner

Dinner

Abendessen

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4

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Makkelijk

Facile

Easy

Einfach

Een eenvoudig gerechtje, perfect voor iedereen die van vlees houdt.

Un plat simple, parfait pour tous les amateurs de viande.

A simple dish, perfect for anyone who loves meat.

Ein einfaches Gericht, perfekt für alle, die Fleisch lieben.

Ingrediënten
  • 600g Miss Perfect Délice tomaatjes

  • 800g entrecote

  • 800g krieltjes

  • Verse bieslook

  • Kruiden: ½ tl paprikapoeder, 1 tl gedroogde oregano, ½ tl chiliflakes, peper en zout

  • 600g Miss Perfect Délice tomatoes

  • 800g entrecote

  • 800g baby potatoes

  • Fresh chives

  • Spices: ½ tsp paprika, 1 tsp dried oregano, ½ tsp chili flakes, pepper and salt

  • 600 g Miss Perfect Délice Tomaten

  • 800 g Entrecote

  • 800 g Drillinge

  • frischer Schnittlauch

  • Gewürze: ½ TL Paprikapulver, 1 TL   getrockneter Oregano, ½ TL Chiliflocken, Pfeffer und Salz

  • 600 g de tomates Miss Perfect Délice

  • 800 g d'entrecôte

  • 800 g de pommes de terre grenailles

  • Ciboulette fraîche

  • Épices : ½ cuillère à café de paprika, 1 cuillère à café d'origan séché, ½ cuillère à café de flocons de piment, poivre et sel

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°.


2. Snijd de krieltjes en kerstomaatjes in 2. Doe deze in een ovenschaal met een scheut olijfolie. Breng op smaak met de kruiden. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 30 minuten.


3. Smeer de steak in met olijfolie en kruid deze aan beide kanten met peper en zout. Druk de kruiden goed in het vlees voor een extra krokant korstje. Bak de steak in een hete pan met een scheutje olijfolie. Laat het vlees even rusten alvorens het te snijden.


4. Snijd de entrecote in reepjes. Werk af met fijngehakte bieslook. Serveer met de krieltjes en tomaatjes.

1. Preheat the oven to 180°.


2. Cut the baby potatoes and cherry tomatoes into 2. Place in a baking dish with a splash of olive oil. Season to taste with the herbs. Place the baking dish in the oven for about 30 minutes.


3. Coat the steak with olive oil and season it on both sides with salt and pepper. Press the herbs well into the meat for an extra crispy crust. Fry the steak in a hot pan with a dash of olive oil. Let the meat rest for a while before cutting it.


4. Slice the entrecote into strips. Top with chopped chives. Serve with the baby potatoes and tomatoes.

1. Préchauffez le four à 180°.


2. Coupez les pommes de terre grenailles et les tomates cerises en 2. Mettez-les dans un plat à four avec un filet d'huile d'olive. Assaisonnez avec les herbes. Mettez le plat à four au four pendant environ 30 minutes.


3. Enduisez le steak d'huile d'olive, salez et poivrez des deux côtés. Enfoncez bien les herbes dans la viande pour obtenir une croûte plus croustillante. Faites frire le steak dans une poêle chaude avec un filet d'huile d'olive. Laissez la viande reposer un moment avant de la découper.


4. Coupez l'entrecôte en lanières. Garnissez-les de ciboulette hachée. Servez avec les pommes de terre grenailles et les tomates.

1. Den Backofen auf 180° vorheizen.


2. Die Drillinge und die Kirschtomaten   halbieren und mit einem Schuss Olivenöl in eine Auflaufform geben. Mit den   Kräutern würzen. Die Auflaufform für etwa 30 Minuten in den Ofen stellen.


3. Das Steak mit Olivenöl bestreichen   und auf beiden Seiten mit Salz und Pfeffer würzen. Die Kräuter gut in das   Fleisch drücken, um eine extra knusprige Kruste zu erhalten. Das Steak in   einer heißen Pfanne mit einem Schuss Olivenöl anbraten. Das Fleisch vor dem   Anschneiden eine Weile ruhen lassen.


4. Das Entrecôte in Streifen schneiden.   Mit gehacktem Schnittlauch bestreuen. Mit den Drillingen und den Tomaten   servieren.

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