De klassieker: tomatensoep met balletjes
Le classique : soupe à la tomate avec boulettes de viande
The classic: tomato soup with meatballs
Die klassische Tomatensuppe mit Fleischbällchen
30 minuten
30 minutes
30 minutes
30 Minuten
Soep
Soupe
Soup
Suppe
6
Makkelijk
Facile
Easy
Einfach
De nummer 1 soep in België die regelmatig geserveerd wordt bij familiefeesten. Tomatensoep met zelfgemaakte balletjes, een klassieker die altijd smaakt!
La soupe numéro un en Belgique qui est régulièrement servie lors des fêtes de famille. Soupe à la tomate faite maison les boules, un classique qui a toujours bon goût !
The number one soup in Belgium that is regularly served at family gatherings. Tomato soup with homemade meatballs, a classic that never disappoints!
Die Suppe Nr. 1 in Belgien, die oft bei Familienfeiern serviert wird. Tomatensuppe mit hausgemachten Fleischbällchen, ein Klassiker, der immer schmeckt!
Ingrediënten
2 kg tomaten naar eigen keuze (bv. trostomaten, Kumato Délice, mix van verschillende soorten)
2 aardappelen
5 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
½ liter rundsbouillon (4 stuks, rundsbouillonketeltje)
peper, zout
400 g gemengd gehakt
1 eierdooier
paneermeel
2 kg tomatoes of your choice (e.g. vine tomatoes, Kumato Délice, mix of different varieties)
2 potatoes
5 medium-sized onions
2 cloves of garlic
½ liter beef stock (4 pieces, beef stock kettle)
pepper, salt
400 g mixed minced meat
1 egg yolk
breadcrumbs
2 kg Tomaten Ihrer Wahl (z. B. Rispentomaten, Kumato Délice, Mix aus verschiedenen Sorten)
2 Kartoffeln
5 mittelgroße Zwiebeln
2 Knoblauchzehen
½ Liter Rinderbrühe (4 Stück, Rinderbrühkessel)
Pfeffer, Salz
400 g gemischtes Hackfleisch
1 Eigelb
Paniermehl
2 kg de tomates de votre choix (par exemple, tomates en grappe, Kumato Delice, mélange de différentes variétés)
2 pommes de terre
5 oignons moyens
2 gousses d'ail
½ litre de bouillon de bœuf (4 pièces, marmite de bouillon de bœuf)
Poivre, sel
400 g de mélange de vi viandes hachées
1 jaune d'œuf
chapelure
Bereiding
1. Versnipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit ze aan in een grote kookpot en laat even stoven.
2. Snijd de tomaten en aardappelen in grove stukken en voeg ze samen met de rundsbouillon toe aan de pot, laat alles garen.
3. Meng het gehakt met een eierdooier en een beetje paneermeel, rol hiervan de balletjes.
4. Mix de soep fijn en zeef ze. Breng het geheel weer aan de kook en voeg de balletjes toe.
5. Als de balletjes gaar zijn, is de soep klaar.
6. Kruid eventueel bij naar smaak, met peper en zout.
7. Als afwerking kun je lenteuitjes of peterselie toevoegen.
1. Chop the onion and finely chop the garlic. Fry them in a large saucepan and leave to simmer.
2. Cut the tomatoes and potatoes into large chunks and add them to the pot along with the beef stock.
3. Mix the minced meat with egg yolk and a bit of breadcrumbs, roll them into small balls.
4. Blend the soup and sieve it. Bring back to the boil and add the meatballs.
5. When the meatballs are cooked, the soup is ready.
6. Season to taste with salt and pepper.
7. You can add spring onions or parsley as a finishing touch.
1. Hachez l'oignon et hachez finement l'ail. Faites-les revenir dans une grande casserole et laissez-les mijoter.
2. Coupez les tomates et les pommes de terre en gros morceaux et ajoutez-les dans la marmite avec le bouillon de bœuf.
3. Mélanger la viande hachée avec le jaune d'œuf et un peu de chapelure, les rouler en petites boules.
4. Mixez la soupe et passez-la au tamis. Portez à nouveau à ébullition et ajoutez les boulettes de viande.
5. Lorsque les boulettes de viande sont cuites, la soupe est prête.
6. Assaisonnez à votre goût avec du sel et du poivre.
7. Vous pouvez ajouter des oignons de printemps ou du persil comme touche finale.
1. Die Zwiebel zerkleinern und den Knoblauch fein hacken. In einem großen Topf anbraten und eine Weile köcheln lassen.
2. Tomaten und Kartoffeln grob hacken und zusammen mit der Rinderbrühe in den Topf geben, alles kochen lassen.
3. Das Hackfleisch mit einem Eidotter und etwas Paniermehl vermischen, daraus kleine Bällchen rollen.
4. Die Suppe fein pürieren und abseihen. Erneut aufkochen lassen und die Fleischbällchen dazugeben.
5. Wenn die Fleischbällchen gar sind, ist die Suppe fertig.
6. Nach Bedarf mit Salz und Pfeffer abschmecken.
7. Zum Schluss Frühlingszwiebeln oder Petersilie dazugeben.
Chef Délice
De tomaten zoals ze in grootmoeders tuin geteeld werden. Ze komen voor in verschillende kleuren en vormen, en brengen stuk voor stuk een aparte beleving. Het geribde uiterlijk en de volle vruchten zijn typerend voor de Chef Délice, waardoor ze er heel authentiek uitzien. De smaak is zo intens, alsof ze uit je eigen tuin komen.
Les tomates telles qu'elles étaient cultivées dans le jardin de la grand-mère. Elles existent en différentes couleurs et formes, et chacune d'entre elles apporte une expérience distinctive. L'aspect côtelé et les fruits charnus sont typiques de la Chef Délice, ce qui leur donne un aspect très authentique. Leur saveur est si intense, comme si elles venaient de votre propre jardin.
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Tomatoes as they were grown in grandmother's garden. They come in different colors and shapes, each bringing a distinct experience. The ribbed appearance and full fruits are typical of the Chef Délice, making them look very authentic. The flavor is so intense, as if they came from your own garden.
Tomaten wie aus Großmutters Garten. In verschiedenen Farben und Formen bieten sie ein einzigartiges Geschmackserlebnis. Das gerippte Aussehen und die vollen Früchte sind charakteristisch für die Chef Délice und machen sie so authentisch. Der Geschmack ist so intensiv, als kämen sie aus dem eigenen Garten.