top of page
Miss Perfect Délice.jpg

News & Stories

Jonas Ryckers : Verantwoordelijke Teelt

De interesse voor de natuur heb ik al van kinds af meegekregen van mijn grootvader. Hij nam me geregeld mee voor een wandeling door het bos en vertelde me er gefascineerd over. Ik was enorm verwonderd door de omvang, groei en ontwikkeling ervan.

Ik ben oprecht versteld geraakt van de wereld waar ik ben ingestapt.

Die interesse heeft me nooit los gelaten en heeft er dan ook voor gezorgd dat ik op latere leeftijd de studies van

Bio-ingenieur heb aangevat. Hier werd ik ondergedompeld in de intrigerende wereld van de plantenfysiologie. In mijn thesis heb ik onderzoek gedaan naar de invloed van licht op de plant en hoe je deze hiermee kan sturen. Sindsdien was het duidelijk dat ik een job wou waarin ik mede dit proces in de hand zou hebben om de plant optimaal te sturen.


Een van de sectoren waar ik deze uitdaging kon vinden, is de glastuinbouw. Hierin ging ik dus op zoek en zo ben ik terecht gekomen tussen de tomatenplanten. Ik had een relatief vaag idee hoe de sector eruit zou zien, maar ik ben oprecht versteld geraakt van de wereld waar ik ben ingestapt.


Den Berk Délice is een zeer professioneel en modern bedrijf. Het is ongelooflijk hoeveel verschillende mensen, machines en technieken er nodig zijn voor de productie van tomaten. Toch slagen ze er hier in om deze feilloos op elkaar af te stemmen. Op deze manier krijgt iedereen hier de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in hetgeen waar ze zich het meest in interesseren.

Het is fijn om te mogen leren van de jarenlange opgebouwde ervaringen en expertises. Toch is er nog steeds ruimte voor discussie en uitwisseling van ideeën om samen te groeien.

In mijn functie als teelt- en energieverantwoordelijke op de vestiging Vrouwkensblok kan ik me zo 100% focussen op het creëren van de optimale omstadingheden voor de productie van smaakvolle tomaten.

Het is fijn om te mogen leren van de jarenlange opgebouwde ervaringen en expertises. Toch is er nog steeds ruimte voor discussie en uitwisseling van ideeën om samen te groeien.


221 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page