
Tajine van kip, tomaat en gedroogde abrikoos
Tajine de poulet, tomate et abricots secs
Chicken, tomato, and dried apricot tagine
Hähnchen-, Tomaten- und getrocknete Aprikosen-Tajine

1,5 uur
1,5 heures
1.5 heures
1,5 Stunden

Diner
Dîner
Dinner
Abendessen

4

Gemiddeld
Moyenne
Average
Mittel
Deze tajine van kip met zoete aardappel, gedroogde abrikozen en Oosterse kruiden biedt een heerlijk evenwicht van hartige en zoete smaken. De kip, langzaam gegaard met groenten en tomaten, wordt perfect aangevuld met frisse kruiden en geserveerd met couscous of Turks brood.
Cette tajine de poulet avec patates douces, abricots secs et épices orientales offre un équilibre délicieux de saveurs salées et sucrées. Le poulet, cuit lentement avec des légumes et des tomates, est parfaitement complété par des herbes fraîches et servi avec du couscous ou du pain turc.
This chicken tagine with sweet potatoes, dried apricots, and Eastern spices offers a delicious balance of savory and sweet flavors. The chicken, slow-cooked with vegetables and tomatoes, is perfectly complemented by fresh herbs and served with couscous or Turkish bread.
Diese Hühnertajine mit Süßkartoffeln, getrockneten Aprikosen und orientalischen Gewürzen bietet eine köstliche Balance aus herzhaften und süßen Aromen. Das langsam gegarte Huhn mit Gemüse und Tomaten wird perfekt mit frischen Kräutern abgerundet und mit Couscous oder türkischem Brot serviert.
Ingrédients
6 Kippenbouten
5 dl Passata
200g Miss Perfect Délice tricoloré
2 el Shiraza
1 zoete aardappel
2 tenen knoflook
3 wortelen
1 grote zoete ui
200g gedroogde abrikozen
Koriander
1 Citroen
Oosterse kruiden (Komijn, Ras El Hanout..)
Turks brood
Couscous
6 chicken drumsticks
5 dl passata
200 g Miss Perfect Délice tricolore
2 tablespoons of shiraza
1 sweet potato
2 cloves of garlic
3 carrots
1 large sweet onion
200 g dried apricots
Coriander
1 lemon
Oriental spices (cumin, ras el hanout, ...)
Turkish bread
Couscous
6 Hähnchenkeulen
5 dl Passata
200 g Miss Perfect Délice tricolore
2 Esslöffel Shiraza
1 Süßkartoffel
2 Knoblauchzehen
3 Karotten
1 große süße Zwiebel
200 g getrocknete Aprikosen
Koriander
1 Zitrone
Orientalische Gewürze (Kreuzkümmel, Ras El Hanout, ...)
Türkisches Brot
Couscous
6 cuisses de poulet
5 dl de passata
200 g de Miss Perfect Délice tricolore
2 cuillères à soupe de shiraza
1 patate douce
2 gousses d'ail
3 carottes
1 gros oignon doux
200 g d'abricots secs
Coriandre
1 citron
Épices orientales (cumin, ras el hanout, ...)
Pain turc
Couscous
Préparation
1. Verdeel de kippenbouten in onder- en bovenbil en bak deze in een scheut olie in de tajine. Kruid met peper, zout en de oosterse kruiden en haal ze eruit als ze mooi aangekorst zijn.
2. Stoof de fijngesneden ui en look aan in de tajine, voeg de gesneden zoete aardappel en wortel toe, stoof ook deze aan en voeg daarna de passata en shiraza toe.
3. Breng op smaak met oosterse kruiden, voeg de kip en de gesneden gedroogde abrikozen toe en plaats de tajine gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden of op het vuur.
4. Roer elke 10 minuten om.
5. Controleer of de kip gaar is werk af met doormidden gesneden Miss Perfect Délice Tricoloré tomaten, de fijn gesneden koriander en de zesten van citroen.
6. Serveer met Turks brood of couscous.
1. Separate the chicken drumsticks into thighs and drumettes, and brown them in a splash of oil in the tagine. Season with salt, pepper, and the oriental spices, and remove them once they are nicely browned.
2. Sauté the finely chopped onion and garlic in the tagine, add the chopped sweet potato and carrot, sauté these as well, then add the passata and shiraza.
3. Season with oriental spices, add the chicken and chopped dried apricots, then place the tagine in a preheated oven at 180°C for 50 minutes or on the stovetop.
4. Stir every 10 minutes.
5. Check if the chicken is cooked, then finish with halved Miss Perfect Délice Tricolore tomatoes, finely chopped coriander, and lemon zest.
6. Serve with Turkish bread or couscous.
1. Coupez les cuisses de poulet en cuisses et pilons et faites-les dorer dans un peu d'huile dans la tajine. Assaisonnez avec du sel, du poivre et les épices orientales, puis retirez-les une fois qu'elles sont bien dorées.
2. Faites revenir l'oignon et l'ail finement hachés dans la tajine, ajoutez les patates douces et les carottes coupées, faites également revenir et ajoutez ensuite la passata et la shiraza.
3. Assaisonnez avec des épices orientales, ajoutez le poulet et les abricots secs coupés, puis placez la tajine dans un four préchauffé à 180°C pendant 50 minutes ou sur le feu.
4. Remuez toutes les 10 minutes.
5. Vérifiez si le poulet est bien cuit, puis ajoutez les tomates Miss Perfect Délice Tricolore coupées en deux, la coriandre finement hachée et le zeste de citron.
6. Servez avec du pain turc ou du couscous.
1. Teilen Sie die Hähnchenkeulen in Ober- und Unterschenkel und braten Sie diese in etwas Öl in der Tajine an. Würzen Sie mit Salz, Pfeffer und den orientalischen Gewürzen und nehmen Sie sie heraus, sobald sie schön gebräunt sind.
2. Braten Sie die fein gehackte Zwiebel und den Knoblauch in der Tajine an, fügen Sie die geschnittene Süßkartoffel und die Karotten hinzu, braten Sie auch diese an und geben Sie dann die Passata und Shiraza hinzu.
3. Würzen Sie mit orientalischen Gewürzen, fügen Sie das Hühnchen und die geschnittenen getrockneten Aprikosen hinzu und stellen Sie die Tajine für 50 Minuten in einen vorgeheizten Ofen bei 180°C oder auf den Herd.
4. Rühren Sie alle 10 Minuten um.
5. Überprüfen Sie, ob das Hühnchen gar ist, und verfeinern Sie es mit halbierten Miss Perfect Délice Tricolore Tomaten, fein gehacktem Koriander und Zitronenschale.
6. Servieren Sie es mit türkischem Brot oder Couscous.
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