Kabeljauw met bestomaatjes en citroen
Cabillaud aux tomates baies et au citron
Cod with berry tomatoes and lemon
Kabeljau mit
Johannisbeertomaten und Zitrone
45 minuten
45 minutes
45 minutes
45 Minuten
Diner
Dîner
Dinner
Abendessen
4
Makkelijk
Facile
Easy
Einfach
Dit gerecht is een ware traktatie voor liefhebbers van zeevruchten en biedt een eenvoudige en elegante manier om van hoogwaardige ingrediënten te genieten.
Ce plat est un véritable régal pour les amateurs de fruits de mer et offre une manière simple et élégante de savourer des ingrédients de qualité.
This dish is a true treat for seafood lovers and offers a simple and elegant way to enjoy high-quality ingredients.
Dieses Gericht ist ein wahrer Genuss für Liebhaber von Meeresfrüchten und bietet eine einfache und elegante Möglichkeit, hochwertige Zutaten zu genießen.
Ingrédients
4 kabeljauw filets
300g bestomaatjes Snack Délice
300g mix snoeptomaatjes Snack Délice
200g zwarte olijven
Sap van 1 citroen
1 extra citroen
2 uien
2 lookteentjes
½ tl paprikapoeder
1 tl chiliflakes
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde basilicum
Handvol verse peterselie
4 cod fillets
300g berry tomatoes Snack Délice
300g mixed cherry tomatoes Snack Délice
200g black olives
Juice of 1 lemon
1 extra lemon
2 onions
2 garlic cloves
½ tsp paprika powder
1 tsp chili flakes
1 tsp dried oregano
1 tsp dried basil
Handful of fresh parsley
4 Kabeljaufilets
300 g Johannisbeertomaten Snack Délice
300 g gemischte Snacktomaten Snack Délice
200 g schwarze Oliven
Saft von 1 Zitrone
1 zusätzliche Zitrone
2 Zwiebeln
2 Knoblauchzehen
½ TL Paprikapulver
1 TL Chiliflocken
1 TL getrockneter Oregano
1 TL getrocknetes Basilikum
Eine Handvoll frische Petersilie
4 filets de cabillaud
300g de tomates baies Snack Délice
300g de tomates cerises mixtes Snack Délice
200g d'olives noires
Le jus d'un citron
1 citron supplémentaire
2 oignons
2 gousses d'ail
½ cuillère à café de paprika en poudre
1 cuillère à café de flocons de piment
1 cuillère à café d'origan séché
1 cuillère à café de basilic séché
Une poignée de persil frais
Préparation
1. Verwarm de oven voor op 180°.
2. Neem een grote ovenschaal en doe er de bestomaatjes en mix snoeptomaatjes in. Voeg de olijven toe. Snijd de ui in schijfjes en de look fijn. Roer alles eens goed om.
3. Breng op smaak met paprikapoeder, chiliflakes, gedroogde oregano, gedroogde basilicum, peper en zout. Pers er het sap van 1 citroen over.
4. Leg er vervolgens de kabeljauwfilets op. Kruid de kabeljauw nog met peper en zout. Drizzle er olijfolie over.
5. Snijd de andere citroen in plakjes en leg deze plakjes op de kabeljauw.
6. Zet de ovenschaal vervolgens in de oven voor ongeveer 30-35 min.
7. Verdeel de tomaatjes en de kabeljauw over de borden. Werk af met verse fijngehakte peterselie. Serveer eventueel met iets van pasta of krieltjes.
1. Preheat the oven to 180°.
2. Take a large baking dish and put in the berry tomatoes and mixed cherry tomatoes. Add the olives. Slice the onion and finely chop the garlic. Stir everything well.
3. Season with paprika, chili flakes, dried oregano, dried basil, pepper and salt. Squeeze in the juice of 1 lemon.
4. Then top with the cod fillets. Season the cod with salt and pepper. Drizzle olive oil over it.
5. Slice the other lemon and place these slices on top of the cod.
6. Then put the baking dish in the oven for about 30-35 min.
7. Divide the tomatoes and cod among the plates. Top with fresh chopped parsley. Serve with some pasta or baby potatoes, if desired.
1. Préchauffez le four à 180°.
2. Prenez un grand plat à four et mettez-y les tomates baies et les tomates cerises mélangées. Ajoutez les olives. Tranchez l'oignon et hachez finement l'ail. Mélangez bien le tout.
3. Assaisonnez avec du paprika, des flocons de piment, de l'origan séché, du basilic séché, du poivre et du sel. Pressez le jus d'un citron par-dessus.
4. Recouvrez ensuite avec les filets de cabillaud. Assaisonnez les filets de cabillaud avec du sel et du poivre. Versez un filet d'huile d'olive sur le dessus.
5. Tranchez l'autre citron et placez ces tranches sur le cabillaud.
6. Mettez ensuite le plat au four pendant environ 30-35 min.
7. Répartissez les tomates et le cabillaud dans les assiettes. Garnissez de persil frais haché. Servez avec des pâtes ou des pommes de terre, si vous le souhaitez.
1. Den Backofen auf 180° vorheizen.
2. Eine große Auflaufform nehmen und die Johannisbeertomaten hineinlegen und die Kirschtomaten mischen. Die Oliven dazugeben. Die Zwiebel in Scheiben schneiden und den Knoblauch fein hacken. Alles gut verrühren.
3. Mit Paprika, Chiliflocken, getrocknetem Oregano, getrocknetem Basilikum, Pfeffer und Salz würzen. Den Saft von 1 Zitrone auspressen.
4. Dann die Kabeljaufilets darüber geben. Den Kabeljau mit Salz und Pfeffer würzen. Olivenöl darüber träufeln.
5. Die andere Zitrone in Scheiben schneiden und diese Scheiben auf den Kabeljau legen.
6. Dann die Auflaufform für ca. 30-35 Minuten in den Ofen stellen.
7. Die Tomaten und den Kabeljau auf die Teller verteilen. Mit frischer, gehackter Petersilie garnieren. Mit Nudeln oder Drillinge servieren, falls gewünscht.
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