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Kabeljauw met bestomaatjes en citroen

Cabillaud aux tomates baies et au citron

Cod with berry tomatoes and lemon

Kabeljau mit
Johannisbeertomaten und Zitrone

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45 minuten

45 minutes

45 minutes

45 Minuten

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Diner

Dîner

Dinner

Abendessen

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4

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Makkelijk

Facile

Easy

Einfach

Dit gerecht is een ware traktatie voor liefhebbers van zeevruchten en biedt een eenvoudige en elegante manier om van hoogwaardige ingrediënten te genieten.

Ce plat est un véritable régal pour les amateurs de fruits de mer et offre une manière simple et élégante de savourer des ingrédients de qualité.

This dish is a true treat for seafood lovers and offers a simple and elegant way to enjoy high-quality ingredients.

Dieses Gericht ist ein wahrer Genuss für Liebhaber von Meeresfrüchten und bietet eine einfache und elegante Möglichkeit, hochwertige Zutaten zu genießen.

Ingrédients
  • 4 kabeljauw filets

  • 300g bestomaatjes Snack Délice

  • 300g mix snoeptomaatjes Snack Délice

  • 200g zwarte olijven

  • Sap van 1 citroen

  • 1 extra citroen

  • 2 uien

  • 2 lookteentjes

  • ½ tl paprikapoeder

  • 1 tl chiliflakes

  • 1 tl gedroogde oregano

  • 1 tl gedroogde basilicum

  • Handvol verse peterselie

  • 4 cod fillets

  • 300g berry tomatoes Snack Délice

  • 300g mixed cherry tomatoes Snack Délice

  • 200g black olives

  • Juice of 1 lemon

  • 1 extra lemon

  • 2 onions

  • 2 garlic cloves

  • ½ tsp paprika powder

  • 1 tsp chili flakes

  • 1 tsp dried oregano

  • 1 tsp dried basil

  • Handful of fresh parsley

  • 4 Kabeljaufilets

  • 300 g Johannisbeertomaten Snack Délice

  • 300 g gemischte Snacktomaten Snack Délice

  • 200 g schwarze Oliven

  • Saft von 1 Zitrone

  • 1 zusätzliche Zitrone

  • 2 Zwiebeln

  • 2 Knoblauchzehen

  • ½ TL Paprikapulver

  • 1 TL Chiliflocken

  • 1 TL getrockneter Oregano

  • 1 TL getrocknetes Basilikum

  • Eine Handvoll frische Petersilie

  • 4 filets de cabillaud

  • 300g de tomates baies Snack Délice

  • 300g de tomates cerises mixtes Snack Délice

  • 200g d'olives noires

  • Le jus d'un citron

  • 1 citron supplémentaire

  • 2 oignons

  • 2 gousses d'ail

  • ½ cuillère à café de paprika en poudre

  • 1 cuillère à café de flocons de piment

  • 1 cuillère à café d'origan séché

  • 1 cuillère à café de basilic séché

  • Une poignée de persil frais

Préparation

1. Verwarm de oven voor op 180°.


2. Neem een grote ovenschaal en doe er de bestomaatjes en mix snoeptomaatjes in. Voeg de olijven toe. Snijd de ui in schijfjes en de look fijn. Roer alles eens goed om. 


3. Breng op smaak met paprikapoeder, chiliflakes, gedroogde oregano, gedroogde basilicum, peper en zout. Pers er het sap van 1 citroen over. 


4. Leg er vervolgens de kabeljauwfilets op. Kruid de kabeljauw nog met peper en zout. Drizzle er olijfolie over.


5. Snijd de andere citroen in plakjes en leg deze plakjes op de kabeljauw. 


6. Zet de ovenschaal vervolgens in de oven voor ongeveer 30-35 min.


7. Verdeel de tomaatjes en de kabeljauw over de borden. Werk af met verse fijngehakte peterselie. Serveer eventueel met iets van pasta of krieltjes.

1. Preheat the oven to 180°.


2. Take a large baking dish and put in the berry tomatoes and mixed cherry   tomatoes. Add the olives. Slice the onion and finely chop the garlic. Stir   everything well. 


3. Season with paprika, chili flakes, dried oregano, dried basil, pepper and salt. Squeeze in the juice of 1 lemon. 


4. Then top with the cod fillets. Season the cod with salt and pepper. Drizzle olive oil over it.


5. Slice the other lemon and place these slices on top of the cod. 


6. Then put the baking dish in the oven for about 30-35 min.


7. Divide the tomatoes and cod among the plates. Top with fresh chopped   parsley. Serve with some pasta or baby potatoes, if desired.

1. Préchauffez le four à 180°.


2. Prenez un grand plat à four et mettez-y les tomates baies et les tomates   cerises mélangées. Ajoutez les olives. Tranchez l'oignon et hachez finement   l'ail. Mélangez bien le tout. 


3. Assaisonnez avec du paprika, des flocons de piment, de l'origan séché,   du basilic séché, du poivre et du sel. Pressez le jus d'un citron par-dessus.   


4. Recouvrez ensuite avec les filets de cabillaud. Assaisonnez les filets   de cabillaud avec du sel et du poivre. Versez un filet d'huile d'olive sur le dessus.


5. Tranchez l'autre citron et placez ces tranches sur le cabillaud. 


6. Mettez ensuite le plat au four pendant environ 30-35 min.


7. Répartissez les tomates et le cabillaud dans les assiettes. Garnissez de persil frais haché. Servez avec des pâtes ou des pommes de terre, si vous le   souhaitez.

1. Den Backofen auf 180° vorheizen.


2. Eine große Auflaufform nehmen und die Johannisbeertomaten hineinlegen und die Kirschtomaten mischen. Die Oliven dazugeben. Die Zwiebel in Scheiben schneiden und den Knoblauch fein hacken. Alles gut verrühren. 


3. Mit Paprika, Chiliflocken, getrocknetem Oregano, getrocknetem Basilikum, Pfeffer und Salz würzen. Den Saft von 1 Zitrone auspressen. 


4. Dann die Kabeljaufilets darüber geben. Den Kabeljau mit Salz und Pfeffer würzen. Olivenöl darüber träufeln.


5. Die andere Zitrone in Scheiben schneiden und diese Scheiben auf den Kabeljau legen. 


6. Dann die Auflaufform für ca. 30-35 Minuten in den Ofen stellen.


7. Die Tomaten und den Kabeljau auf die Teller verteilen. Mit frischer, gehackter Petersilie garnieren. Mit Nudeln oder Drillinge servieren, falls gewünscht.

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