Hartig taartje van compote van tomaat
Tartelette de compote de tomates
Tartlet of tomato compote
Herzhafter Törtchen mit Tomatenkompott
45 minuten
45 minutes
45 minutes
45 Minuten
Dessert
Dessert
Dessert
Nachtisch
4
Gemiddeld
Moyenne
Average
Mittel
Wil je graag eens een origineel taartje maken? Probeer zeker dit minitaartje met tomatencompote en gekaramelliseerde bestomaatjes.
Voulez-vous faire une tarte originale ? Essayez ce mini gâteau avec une compote de tomates et des baies de tomates caramélisées.
Would you like to make an original pie? Try this mini cake with tomato compote and caramelised berry tomatoes.
Möchtest du ein originelles Törtchen zubereiten? Probiere unbedingt dieses Minitörtchen mit Tomatenkompott und karamellisierten Petite Délice Tomaten.
Ingrediente
125 g bestomaten Petite Délice
800 g grote tomaten Kumato Délice
½ rode chili
1 ei
1 eiwit
75 g boter
45 g suiker + 75 g suiker
rietsuiker
15 g amandelpoeder
125 g bloem
30 g olijfolie
zeezout
125 g Petite Délice berry tomatoes
800 g large Kumato Délice tomatoes
½ red chilli
1 egg
1 egg white
75 g butter
45 g sugar + 75 g sugar
cane sugar
15 g almond powder
125 g flour
30 g olive oil
sea salt
125 g Petite Délice Tomaten
800 g große Kumato Délice Tomaten
1/2 roter Chili
1 Ei
1 Eiweiß
75 g Butter
45 g Zucker + 75 g Zucker
Rohrzucker
15 g Mandelmehl
125 g Mehl
30 g Olivenöl
Meersalz
125 g de tomates Petite Délice
800 g de grosses tomates Kumato Délice
½ piment rouge
1 oeuf
1 blanc d'oeuf
75 g de beurre
45 g de sucre + 75 g de sucre
sucre de canne
15 g de poudre d'amandes
125 g de farine
30 g d'huile d'olive
sel de mer
Pregătirea
1. Laat de boter zacht worden. Zeef de bloem en doe deze in een kom. Maak in het midden een kuiltje en voeg hier het ei, de boter, amandelpoeder, 45 g suiker en een snufje zout aan toe. Kneed het geheel goed tot een stevige bol en laat een nacht rusten.
2. Snijd de grote tomaten in grove stukken en voeg samen met de 75 g suiker, 30 g olijfolie, een halve rode chili en een snufje zout toe in een kookpot. Laat 40 minuten stoven tot het een compote geworden is.
3. Verwarm de oven voor op 165 °C.
4. Rol het deeg uit tot 2 mm dikte en leg het in kleine ronde bakvormen. Laat dit 10 minuten bakken op 165 °C.
5. Haal de gebakjes uit de oven, bestrijk met eiwit en laat nogmaals 2 minuten verder bakken. Laat de gebakjes afkoelen.
6. Halveer de bestomaten en bestrooi ze met rietsuiker. Laat ze karamelliseren met een bunsenbrander (of in een hete oven).
7. Vul de gebakjes met de compote en werk af met de gekaramelliseerde bestomaatjes.
1. Let the butter soften. Sieve the flour and put it in a bowl. Make a well in the middle and add the egg, butter, almond powder, 45 g sugar and a pinch of salt. Knead well into a firm ball and leave to rest overnight.
2. Cut the large tomatoes into chunks and add them to a saucepan along with the 75 g sugar, 30 g olive oil, half a red chilli and a pinch of salt. Leave to simmer for 40 minutes until it has become a compote.
3. Preheat the oven to 165 °C.
4. Roll out the dough to 2 mm thickness and place it in small round baking tins. Bake for 10 minutes at 165 °C.
5. Take the pastries out of the oven, brush with egg white and bake for another 2 minutes. Let the pastries cool down.
6. Halve the tomatoes and sprinkle them with cane sugar. Caramelise them with a Bunsen burner (or in a hot oven).
7. Fill the pastries with the compote and finish with the caramelised cherry tomatoes.
1. Laissez le beurre ramollir. Tamisez la farine et mettez-la dans un bol. Faites un puits au milieu et ajoutez l'œuf, le beurre, la poudre d'amandes, 45 g de sucre et une pincée de sel. Pétrissez bien pour obtenir une boule ferme et laissez reposer toute la nuit.
2. Coupez les grosses tomates en morceaux et mettez-les dans une casserole avec 75 g de sucre, 30 g d'huile d'olive, un demi-piment rouge et une pincée de sel. Laissez mijoter pendant 40 minutes jusqu'à ce qu'elle devienne une compote.
3. Préchauffez le four à 165 °C.
4. Abaissez la pâte à 2 mm d'épaisseur et placez-la dans des petits moules ronds. Faites cuire au four pendant 10 minutes à 165 °C.
5. Sortez les pâtisseries du four, badigeonnez-les de blanc d'œuf et faites-les cuire encore 2 minutes. Laissez refroidir les pâtisseries.
1. Die Butter weich werden lassen. Das Mehl seiben und in eine Schüssel geben. In der Mitte eine Mulde formen und das Ei, die Butter, das Mandelmehl, 45 g Zucker und eine Prise Salz hineingeben. Alles gut zu einem festen Teigball kneten und über Nacht ruhen lassen.
2. Die großen Tomaten in grobe Stücke schneiden und zusammen mit 75 g Zucker, 30 g Olivenöl, einem halben roten Chili und einer Prise Salz in einen Kochtopf geben. 40 Minuten köcheln lassen, bis es zu einem Kompott geworden ist.
3. Den Ofen auf 165 °C vorheizen.
4. Den Teig auf 2 mm Dicke ausrollen und in kleine runde Backformen legen. 10 Minuten bei 165 °C backen.
5. Die Gebäckstücke aus dem Ofen nehmen, mit Eiweiß bestreichen und noch einmal 2 Minuten weiterbacken. Die Gebäckstücke abkühlen lassen.
6. Die Petite Délice Tomaten halbieren und mit Rohrzucker bestreuen. Mit einem Bunsenbrenner karamellisieren (oder in einem heißen Ofen).
7. Die Gebäckstücke mit dem Kompott füllen und mit den karamellisierten Petite Délice Tomaten garnieren.
Petite Délice
Tomaatjes, zo klein als een parel en met een heerlijk fruitige smaak. Ze zijn erg knapperig, waardoor ze openbarsten in je mond met een ware smaakexplosie tot gevolg.
Des tomates aussi petites qu'une perle et au délicieux goût fruité. Elles sont très croquantes, ce qui fait qu'elles éclatent dans votre bouche, provoquant une véritable explosion de goût.
SFATURI BUCATARULUI
Spar
Tomatoes as small as a pearl and with a delicious fruity taste. They are very crunchy, making them burst open in your mouth resulting in a true explosion of flavor.
Die Tomätchen sind so klein wie eine Perle und schmecken herrlich fruchtig. Sie sind sehr knackig, sodass sie im Mund platzen und eine wahre Geschmacksexplosion verursachen.