
Tomatentaartjes van Miss Perfect Délice en kruidenricotta
Tartelettes à la tomate Miss Perfect Délice et ricotta aux herbes
Miss Perfect Délice Tomato Tartlets with Herb Ricotta
Tomatentarteletts mit Miss Perfect Délice und Kräuter-Ricotta

30 minuten
30 minutes
30 minutes
30 Minuten

Apero
Apéro
Appetiser
Appetithäppchen

6

Makkelijk
Facile
Easy
Einfach
Een heerlijk hartig taartje met knapperig bladerdeeg, romige kruidenricotta en sappige kerstomaatjes. Perfect als voorgerecht of bij een zomerse lunch!
Une tartelette savoureuse au feuilleté croustillant, à la ricotta aux herbes et aux tomates cerises juteuses. Parfaite en entrée ou pour un déjeuner estival !
A delicious savoury tartlet with crispy puff pastry, creamy herb ricotta, and juicy cherry tomatoes. Perfect as a starter or a light summer lunch!
Ein köstliches herzhaftes Törtchen mit knusprigem Blätterteig, cremigem Kräuter-Ricotta und saftigen Kirschtomaten. Ideal als Vorspeise oder leichtes Sommergericht!
Inhaltsstoffe
VOOR DE TOMATENTAARTJES
1 rol bladerdeel
1 losgeklopte eierdooier
6 sneetjes pancetta
3 el pesto
1 doosje Miss Perfect Dléice kerstomaten, gehalveerd
3 el pijnboompitten
10 takjes tijm
Olijfolie
Peper en zout
VOOR DE KRUIDENRICOTTA
125g ricotta
1 bos basilicum, gehakt
FOR THE TOMATO TARTLETS
1 sheet of puff pastry
1 beaten egg yolk
6 slices of pancetta
3 tbsp pesto
1 pack of Miss Perfect Délice cherry tomatoes, halved
3 tbsp pine nuts
10 sprigs of thyme
Olive oil
Salt and pepper
FOR THE HERB RICOTTA
125 g ricotta
1 bunch of basil, chopped
FÜR DIE TOMATENTARTELETTES
1 Rolle Blätterteig
1 verquirltes Eigelb
6 Scheiben Pancetta
3 EL Pesto
1 Schachtel Miss Perfect Délice Kirschtomaten, halbiert
3 EL Pinienkerne
10 Zweige Thymian
Olivenöl
Salz und Pfeffer
FÜR DEN KRÄUTERRICOTTA
125 g Ricotta
1 Bund Basilikum, gehackt
POUR LES TARTELETTES À LA TOMATE
1 rouleau de pâte feuilletée
1 jaune d'œuf battu
6 tranches de pancetta
3 c. à soupe de pesto
1 barquette de tomates cerises Miss Perfect Délice, coupées en deux
3 c. à soupe de pignons de pin
10 brins de thym
Huile d’olive
Sel et poivre
POUR LA RICOTTA AUX HERBES
125 g de ricotta
1 botte de basilic, hachée
Vorbereitung
1. Snijd met een uitsteker 6 rondjes uit het deeg.
2. Maak er met een kleinere uitsteker een afdruk in zodat je een randje krijgt.
3. Bestrijk dit randje met eidooier en prik het midden in met een vork.
4. Beleg met een sneetje pancetta en lepel er de pesto op.
5. Beleg met de gehalveerde kerstomaten.
6. Werk af met pijnboompitten, olijfolie, peper en zout, en tijm.
7. Bak de taartjes voor 20 à 25 minuten in een oven van 200 °C, tot de randen goudbruin zijn.
8. Roer de ricotta los met de gehakte basilicum.
9. Roer er wat olijfolie, peper en zout door.
10. Serveer de tomatentaartjes met de kruidenricotta.
1. Use a cutter to cut out 6 circles from the pastry.
2. Press a smaller circle inside each one to create a border.
3. Brush the border with egg yolk and prick the center with a fork.
4. Top with a slice of pancetta and a spoonful of pesto.
5. Add the halved cherry tomatoes.
6. Finish with pine nuts, olive oil, salt, pepper, and thyme.
7. Bake in a 200°C oven for 20 to 25 minutes, until the edges are golden brown.
8. Mix the ricotta with the chopped basil.
9. Stir in a little olive oil, salt, and pepper.
10. Serve the tomato tartlets with the herb ricotta.
1. Découpez 6 ronds dans la pâte à l’aide d’un emporte-pièce.
2. Faites une empreinte plus petite à l’intérieur pour former un bord.
3. Badigeonnez le bord avec le jaune d’œuf et piquez le centre avec une fourchette.
4. Déposez une tranche de pancetta, puis ajoutez une cuillerée de pesto.
5. Garnissez avec les tomates cerises coupées en deux.
6. Terminez avec les pignons, l’huile d’olive, le sel, le poivre et le thym.
7. Faites cuire au four à 200 °C pendant 20 à 25 minutes jusqu’à ce que les bords soient dorés.
8. Mélangez la ricotta avec le basilic haché.
9. Ajoutez un filet d’huile d’olive, du sel et du poivre.
10. Servez les tartelettes à la tomate avec la ricotta aux herbes.
1. Mit einem Ausstecher 6 Kreise aus dem Teig schneiden.
2. Mit einem kleineren Ausstecher eine innere Markierung setzen, um einen Rand zu formen.
3. Den Rand mit Eigelb bestreichen und die Mitte mit einer Gabel einstechen.
4. Mit einer Scheibe Pancetta und einem Löffel Pesto belegen.
5. Mit den halbierten Kirschtomaten belegen.
6. Mit Pinienkernen, Olivenöl, Salz, Pfeffer und Thymian bestreuen.
7. Im Ofen bei 200 °C 20 bis 25 Minuten backen, bis die Ränder goldbraun sind.
8. Ricotta mit gehacktem Basilikum verrühren.
9. Etwas Olivenöl, Salz und Pfeffer untermischen.
10. Servieren Sie die Tomatentarteletts mit dem Kräuter-Ricotta.
Miss Perfect Délice
Het ultieme smaaktomaatje, speciaal ontwikkeld voor de culinaire fijnproever. Heerlijk zoet, sappig en intens. Het is de bekroonde beste in zijn soort, ongeëvenaard in smaak en met recht onze grote trots.
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Diese Tomate ist außerordentlich aromatisch und besonders für Feinschmecker entwickelt. Herrlich süß, saftig und intensiv. Sie ist als die Beste ihrer Art prämiert und unerreicht im Geschmack. Wir sind zu Recht sehr stolz auf sie!