Risotto van tomaat en burrata
Risotto aux tomates et à la burrata
Tomato and burrata risotto
Tomatenrisotto mit Burrata
15 minuten
15 minutes
15 minutes
15 Minuten
Diner
Dîner
Dinner
Abendessen
4
Makkelijk
Facile
Easy
Einfach
Een stukje Italië op je eigen bord toveren, doe je door deze traditionele risotto te maken met een rode twist. Een verrassende smaak maar zo lekker!
Un peu d'Italie dans votre assiette, faites-le en préparant ce risotto traditionnel avec une touche de rouge. Un goût surprenant mais tellement délicieux!
You can conjure up a little bit of Italy on your own plate by making this traditional risotto with a red twist. A surprising taste but oh so delicious! Un goût surprenant mais tellement délicieux !
Mit diesem traditionellen Risotto mit roter Note können Sie sich ein Stück Italien auf den Teller holen. Ein überraschender Geschmack, aber so lecker!
Inhaltsstoffe
6 grote tomaten Kumato Délice
enkele Miss Perfect Délice tomaatjes
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 koffiekommen risottorijst
1 blikje tomatenpuree
200 g passata
1 bol burrata
1 dl witte wijn
geraspte parmezaanse kaas
30 g goede boter
olijfolie
specerijen: 1 vanillestokje, 3 kardemompeultjes, tijm, laurier, rozemarijn, gerookte paprikapoeder 1 kruidnagel, 1 steranijs
peper, zout
6 large Kumato Délice tomatoes
a few Miss Perfect Délice tomatoes
1 shallot
1 clove of garlic
2 cups of risotto rice
1 can of tomato paste
200 g passata
1 ball of burrata
1 dl white wine
grated parmesan cheese
30 g butter
olive oil
spices: 1 vanilla pod, 3 cardamom pods, thyme, bay leaf, rosemary, smoked paprika powder, 1 clove, 1 star anise
pepper, salt
6 große Kumato Délice Tomaten
einige Miss Perfect Délice Tomaten
1 Schalotte
2 Knoblauchzehen
2 Kaffeeschalen Risottoreis
1 Dose Tomatenmark
200 g Passata
1 Knolle Burrata
1 dl Weißwein
geriebener Parmesankäse
30 g Butter
Olivenöl
Gewürze: 1 Vanilleschote, 3 Kardamomschoten, Thymian, Lorbeerblatt, Rosmarin, geräucherter Paprikapulver, 1 Nelke, 1 Sternanis
Pfeffer, Salz
6 grandes tomates de Kumato Délice
quelques tomates de Miss Perfect Délice
1 échalot
1 gousse d'ail
2 bols à café de riz à risotto
1 boîte de purée de tomates
200 g de passata
1 boule de burrata
1 dl de vin blanc
fromage parmesan râpé
30 g de beurre
huile d'olive
épices: 1 gousse de vanille, 3 gousses de cardemome, thym, laurier, romarin, paprika fumé, 1 clou de girofle, 1 anis étoilé
poivre, sel
Vorbereitung
1. Blend de grote tomaten tot pulp en zet opzij.
2. Snipper de sjalot en de knoflook.
3. Stoof ze in olijfolie.
4. Wanneer de sjalot glazig is, voeg je de risotto toe en stoof je die mee aan. Doe er ook een eetlepel tomatenpuree bij en stoof nog even mee aan,s zodat die een beetje karamelliseert.
5. Voeg vervolgens de tijm, laurier en rozemarijn toe en kruid af met de rest van de specerijen.
6. Blus met een scheut witte wijn en voeg de tomatenpulp toe. Laat alles op een zacht vuur garen tot de risotto ‘al dente’ is.
7. Neem de risotto van het vuur, werk af met de boter en de parmezaanse kaas en meng alles tot een smeuïg geheel.
8. Serveer op een plat bord en werk af met burrata en Miss Perfect Délice tomaatjes.
1. Blend the large tomatoes into a pulp and set aside.
2. Chop the shallot and the garlic.
3. Sauté them in olive oil.
4. When the shallot is glazed, add the risotto and stew it too. Add a tablespoon of tomato puree and stew a little more so that it caramelises.
5. Then add the thyme, bay leaf and rosemary and season with the rest of the spices.
6. Deglaze with a dash of white wine and add the tomato pulp. Leave everything to cook on a gentle heat until the risotto is 'al dente'.
7. Take the risotto off the heat, add the butter and parmesan cheese and mix everything together until smooth.
8. Serve on a flat plate and finish off with burrata and Miss Perfect Délice tomatoes.
1. Écraser les grosses tomates et mettre de côté.
2. Hachez l'échalote et l'ail.
3. Faites-les mijoter dans de l'huile d'olive.
4. Lorsque l'échalote est glacée, ajoutez le risotto et faites-le mijoter. Ajoutez une cuillère à soupe de purée de tomates et faites mijoter un peu plus pour que le tout caramélise.
5. Ajoutez ensuite le thym, le laurier et le romarin et assaisonnez avec le reste des épices.
6. Déglacer avec un filet de vin blanc et ajouter la pulpe de tomate. Laissez cuire le tout à feu doux jusqu'à ce que le risotto soit "al dente".
7. Retirez le risotto du feu, ajoutez le beurre et le parmesan et mélangez le tout jusqu'à obtenir un mélange homogène.
8. Servez sur une assiette et terminez par la burrata et les tomates Miss Perfect Délice.
1. Die großen Tomaten zu einem Brei pürieren und beiseite stellen.
2. Die Schalotte und den Knoblauch hacken.
3. In Olivenöl anbraten.
4. Wenn die Schalotte glasig ist, den Risotto dazugeben und mitdünsten. Auch einen EL Tomatenmark hinzugeben und ein Weilchen mitdünsten, damit es ein wenig karamellisiert.
5. Dann Thymian, Lorbeer und Rosmarin zugeben und mit den restlichen Gewürzen abschmecken.
6. Mit einem Schuss Weißwein ablöschen und das Tomatenmark dazugeben. Alles auf kleiner Flamme kochen lassen, bis den Risotto „al dente“ ist.
7. Der Risotto vom Herd nehmen, mit der Butter und dem Parmesan abschließen und alles glatt rühren.
8. Auf einem flachen Teller anrichten und mit Burrata und Miss Perfect DéliceTomaten garnieren.
Miss Perfect Délice
Het ultieme smaaktomaatje, speciaal ontwikkeld voor de culinaire fijnproever. Heerlijk zoet, sappig en intens. Het is de bekroonde beste in zijn soort, ongeëvenaard in smaak en met recht onze grote trots.
La tomate au goût ultime, spécialement développée pour les gourmets. Délicieusement sucrée, juteuse et intense. C'est la meilleure de son genre, primée, d'une saveur inégalée et à juste titre notre grande fierté.
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