Kip Tikka Masala
Poulet Tikka Masala
Chicken Tikka Masala
Hühnchen Tikka Masala
30 minuten
30 minutes
30 minutes
30 Minuten
Diner
Dîner
Dinner
Abendessen
2
Makkelijk
Facile
Easy
Einfach
Kip Tikka Masala is een wereldbekend Indiaas gerecht. Kipstukjes in een sausje van tomatenblokjes afgewerkt met kleurrijke tomaten en koriander.
Le poulet Tikka Masala est un plat indien célèbre dans le monde entier. Morceaux de poulet dans une sauce tomate en dés, agrémentée de tomates colorées et de coriandre.
Chicken Tikka Masala is a world-famous Indian dish. Chicken pieces in a sauce of diced tomatoes, finished off with colourful tomatoes and coriander.
Hühnchen Tikka Masala ist ein weltweit bekanntes indisches Gericht. Hühnerstücke in einer Soße aus Tomatenwürfeln, garniert mit bunten Tomaten und Koriander.
Inhaltsstoffe
500 g cocktailtomaten Yoom Délice
300 g kipfilet
2 teentjes knoflook
1 rode ui
100 g rijst
5 el yoghurt
1 dl kokosmelk
2 tl korianderzaad in poeder
2 tl garam masala
2 tl paprikapoeder
2 el komijnpoeder
1 koffielepel kurkuma
1 halve koffielepel chilipoeder
peper, zout, blaadjes koriander
500 g Yoom Délice cocktail tomatoes
300 g chicken breast
2 garlic cloves
1 red onion
100 g rice
5 tbsp yoghurt
1 dl coconut milk
2 tsp coriander seed powder
2 tsp garam masala
2 tsp paprika powder
2 tbsp cumin powder
1 tsp turmeric
1/2 tsp chili powder
pepper, salt, coriander leaves
500 g Cocktailtomaten Yoom Délice
300 g Hühnerbrustfilet
2 Knoblauchzehe
1 rote Zwiebel
100 g Reis
1 EL Joghurt
1 dl Kokosmilch
2 TL gemahlener Koriandersamen
2 TL Garam Massala
2 TL Paprikapulver
2 EL gemahlener Kreuzkümmel
1 TL Kurkuma
½ TL Chilipulver
Salz, Pfeffer, Korianderblätter
500 g de tomates cocktail Yoom Délice
300 g de filet de poulet
2 gousses d'ail
1 oignon rouge
100 g de riz
5 cs de yaourt
1 dl de lait de coco
2 cc graines de coriandre en poudre
2 cc de garam masala
2 cc de poudre de paprika
2 cs de poudre de cumin
1/2 cc de poudre de chili
poivre, sel, feuilles de coriandre
Vorbereitung
1. Snijd de ui en knoflook fijn. Leg 2 tomaten apart voor de afwerking, de overige snijd je in blokjes van 1 cm.
2. Stoof de ui en knoflook samen met de tomatenblokjes in een kookpot.
3. Wanneer alles goed begint te garen, voeg je de kruiden toe en bak je het geheel nog even verder.
4. Voeg de yoghurt en de kokosmelk toe en laat nog 20 minuten onder een deksel sudderen op een laag vuur. Kruid naar smaak.
5. Kook de rijst gaar zoals op de verpakking staat.
6. De kipfilet kun je in zijn geheel bakken en zo serveren, of je kunt ze in reepjes snijden en bij de saus voegen.
7. Snijd de overige 2 tomaten in schijfjes.
8. Serveer de kipfilet met de saus.
9. Werk af met de schijfjes tomaat, een paar blaadjes koriander en een kommetje witte rijst.
1. Chop the onion and garlic finely. Set aside 2 tomatoes for finishing, cut the remaining ones into 1 cm cubes.
2. Braise the onion and garlic together with the diced tomatoes in a saucepan.
3. When everything starts to cook well, add the herbs and fry a little more.
4. Add the yoghurt and coconut milk and leave to simmer for another 20 minutes under a lid on a low heat. Season to taste.
5. Cook the rice as directed on the packet.
6. You can fry the chicken breast whole and serve it as is, or you can cut it into strips and add it to the sauce.
7. Cut the remaining 2 tomatoes into slices.
8. Serve the chicken breast with the sauce.
9. Finish with the tomato slices, a few coriander leaves and a bowl of white rice.
1. Hachez finement l'oignon et l'ail. Réservez 2 tomates pour la finition, coupez les autres en cubes de 1 cm.
2. Faites revenir l'oignon et l'ail avec les tomates en dés dans une casserole.
3. Lorsque tout commence à bien cuire, ajoutez les herbes et faites frire un peu plus.
4. Ajoutez le yaourt et le lait de coco et laissez mijoter pendant 20 minutes sous un couvercle, à feu doux. Assaisonnez selon votre goût.
5. Faites cuire le riz comme indiqué sur le paquet.
6. Vous pouvez faire frire le blanc de poulet entier et le servir tel quel, ou vous pouvez le couper en lanières et l'ajouter à la sauce.
6. Vous pouvez cuire le filet de poulet entier et le servir tel quel, ou vous pouvez le couper en lanières et l'ajouter à la sauce.
7. Coupez les 2 tomates restantes en tranches.
8. Servez le blanc de poulet avec la sauce.
9. Terminez avec les tranches de tomates, quelques feuilles de coriandre et un bol de riz blanc.
1. Die Zwiebel und den Knoblauch fein hacken. Zwei Tomaten zum Garnieren beiseite legen, den Rest in 1 cm große Würfel schneiden.
2. Zwiebel und Knoblauch zusammen mit den Tomatenwürfeln in einer Kasserolle andünsten.
3. Wenn alles gut zu kochen beginnt, die Kräuter hinzufügen und noch eine Weile weiterdünsten.
4. Den Joghurt und die Kokosmilch hinzufügen und weitere 20 Minuten bei niedriger Hitze und geschlossenem Deckel köcheln lassen. Nach Geschmack würzen.
5. Den Reis nach Packungsanweisung kochen.
6. Die Hähnchenbrust kann im Ganzen gebraten und so serviert werden, oder in Streifen geschnitten und in die Soße gegeben werden.
7. Die restlichen 2 Tomaten in Scheiben schneiden.
8. Die Hähnchenbrust mit der Soße servieren.
9. Mit den Tomatenscheiben, einigen Korianderblättern und einer Schale weißem Reis garnieren.
Yoom Délice
Yoom Délice heeft een unieke umamismaak die voor een verrassing zorgt in de mond: sappig, niet te zoet en niet te zuur. Zoals een tomaat moet zijn. Het sterretje onder het kroontje geeft aan wanneer de tomaat rijp is om te eten!
Yoom Délice a une saveur umami unique qui surprend le palais : juteuse, pas trop sucrée et pas trop acide. Comme une tomate doit l'être. La petite étoile sous la couronne indique quand la tomate est mûre pour être mangée !
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