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Kip Tikka Masala

Poulet Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Hühnchen Tikka Masala

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30 minuten

30 minutes

30 minutes

30 Minuten

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Diner

Dîner

Dinner

Abendessen

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2

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Makkelijk

Facile

Easy

Einfach

Kip Tikka Masala is een wereldbekend Indiaas gerecht. Kipstukjes in een sausje van tomatenblokjes afgewerkt met kleurrijke tomaten en koriander.

Le poulet Tikka Masala est un plat indien célèbre dans le monde entier. Morceaux de poulet dans une sauce tomate en dés, agrémentée de tomates colorées et de coriandre.

Chicken Tikka Masala is a world-famous Indian dish. Chicken pieces in a sauce of diced tomatoes, finished off with colourful tomatoes and coriander.

Hühnchen Tikka Masala ist ein weltweit bekanntes indisches Gericht. Hühnerstücke in einer Soße aus Tomatenwürfeln, garniert mit bunten Tomaten und Koriander.

Inhaltsstoffe
  • 500 g cocktailtomaten Yoom Délice

  • 300 g kipfilet

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 rode ui

  • 100 g rijst

  • 5 el yoghurt

  • 1 dl kokosmelk

  • 2 tl korianderzaad in poeder

  • 2 tl garam masala

  • 2 tl paprikapoeder

  • 2 el komijnpoeder

  • 1 koffielepel kurkuma

  • 1 halve koffielepel chilipoeder

  • peper, zout, blaadjes koriander

  • 500 g Yoom Délice cocktail tomatoes

  • 300 g chicken breast

  • 2 garlic cloves

  • 1 red onion

  • 100 g rice

  • 5 tbsp yoghurt

  • 1 dl coconut milk

  • 2 tsp coriander seed powder

  • 2 tsp garam masala

  • 2 tsp paprika powder

  • 2 tbsp cumin powder

  • 1 tsp turmeric

  • 1/2 tsp chili powder

  • pepper, salt, coriander leaves

  • 500 g Cocktailtomaten Yoom Délice

  • 300 g Hühnerbrustfilet

  • 2 Knoblauchzehe

  • 1 rote Zwiebel

  • 100 g Reis

  • 1 EL Joghurt

  • 1 dl Kokosmilch

  • 2 TL gemahlener Koriandersamen

  • 2 TL Garam Massala

  • 2 TL Paprikapulver

  • 2 EL gemahlener Kreuzkümmel

  • 1 TL Kurkuma

  • ½ TL Chilipulver

  • Salz, Pfeffer, Korianderblätter

  • 500 g de tomates cocktail Yoom Délice 

  • 300 g de filet de poulet 

  • 2 gousses d'ail

  • 1 oignon rouge 

  • 100 g de riz 

  • 5 cs de yaourt 

  • 1 dl de lait de coco

  • 2 cc graines de coriandre en poudre

  • 2 cc de garam masala

  • 2 cc de poudre de paprika

  • 2 cs de poudre de cumin

  • 1/2 cc de poudre de chili

  • poivre, sel, feuilles de coriandre

Vorbereitung

1. Snijd de ui en knoflook fijn. Leg 2 tomaten apart voor de afwerking, de overige snijd je in blokjes van 1 cm.


2. Stoof de ui en knoflook samen met de tomatenblokjes in een kookpot.


3. Wanneer alles goed begint te garen, voeg je de kruiden toe en bak je het geheel nog even verder.


4. Voeg de yoghurt en de kokosmelk toe en laat nog 20 minuten onder een deksel sudderen op een laag vuur. Kruid naar smaak.


5. Kook de rijst gaar zoals op de verpakking staat.


6. De kipfilet kun je in zijn geheel bakken en zo serveren, of je kunt ze in reepjes snijden en bij de saus voegen.


7. Snijd de overige 2 tomaten in schijfjes.


8. Serveer de kipfilet met de saus.


9. Werk af met de schijfjes tomaat, een paar blaadjes koriander en een kommetje witte rijst.

1. Chop the onion and garlic finely. Set aside 2 tomatoes for finishing, cut the remaining ones into 1 cm cubes.


2. Braise the onion and garlic together with the diced tomatoes in a saucepan.


3. When everything starts to cook well, add the herbs and fry a little more.


4. Add the yoghurt and coconut milk and leave to simmer for another 20 minutes under a lid on a low heat. Season to taste.


5. Cook the rice as directed on the packet.


6. You can fry the chicken breast whole and serve it as is, or you can cut it into strips and add it to the sauce.


7. Cut the remaining 2 tomatoes into slices.


8. Serve the chicken breast with the sauce.


9. Finish with the tomato slices, a few coriander leaves and a bowl of white rice.

1. Hachez finement l'oignon et l'ail. Réservez 2 tomates pour la finition, coupez les autres en cubes de 1 cm.


2. Faites revenir l'oignon et l'ail avec les tomates en dés dans une casserole.


3. Lorsque tout commence à bien cuire, ajoutez les herbes et faites frire un peu plus.


4. Ajoutez le yaourt et le lait de coco et laissez mijoter pendant 20 minutes sous un couvercle, à feu doux. Assaisonnez selon votre goût.


5. Faites cuire le riz comme indiqué sur le paquet.


6. Vous pouvez faire frire le blanc de poulet entier et le servir tel quel, ou vous pouvez le couper en lanières et l'ajouter à la sauce.


6. Vous pouvez cuire le filet de poulet entier et le servir tel quel, ou vous pouvez le couper en lanières et l'ajouter à la sauce.


7. Coupez les 2 tomates restantes en tranches.


8. Servez le blanc de poulet avec la sauce.


9. Terminez avec les tranches de tomates, quelques feuilles de coriandre et un bol de riz blanc.


1. Die Zwiebel und den Knoblauch fein hacken. Zwei Tomaten zum Garnieren beiseite legen, den Rest in 1 cm große Würfel schneiden.


2. Zwiebel und Knoblauch zusammen mit den Tomatenwürfeln in einer   Kasserolle andünsten.


3. Wenn alles gut zu kochen beginnt, die Kräuter hinzufügen und noch eine   Weile weiterdünsten.


4. Den Joghurt und die Kokosmilch hinzufügen und weitere 20 Minuten bei   niedriger Hitze und geschlossenem Deckel köcheln lassen. Nach Geschmack   würzen.


5. Den Reis nach Packungsanweisung kochen.


6. Die Hähnchenbrust kann im Ganzen gebraten und so serviert werden, oder in Streifen geschnitten und in die Soße gegeben werden.


7. Die restlichen 2 Tomaten in Scheiben schneiden.


8. Die Hähnchenbrust mit der Soße servieren.


9. Mit den Tomatenscheiben, einigen Korianderblättern und einer Schale   weißem Reis garnieren.

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Yoom Délice

Yoom Délice heeft een unieke umamismaak die voor een verrassing zorgt in de mond: sappig, niet te zoet en niet te zuur. Zoals een tomaat moet zijn. Het sterretje onder het kroontje geeft aan wanneer de tomaat rijp is om te eten!

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