
Calamarata met vulling van ricotta en gekonfijte tomaten
Calamarata avec farce de ricotta et tomates confites
Calamarata with ricotta filling and candied tomatoes

45 minuten
45 minutes
45 minutes

Diner
Dîner
Dinner

4

Gemiddeld
Moyenne
Average
Veel goede dingen zijn afkomstig uit Napels, waaronder de calamarata. Deze dikke pastaringen, die vaak overgoten worden met zwarte inktvisinkt, lijken op gesneden calamares. Dit gerecht ziet er goed uit, en is ook nog eens een smaakbom van jewelste, door de tomaten, de basilicum, de spinazie en de Parmezaanse kaas.
Beaucoup de bonnes choses viennent de Naples, y compris la calamarata. Ces anneaux épais de couleur pastel, souvent recouverts d'encre de calmar noire, ressemblent à des calamars en tranches. Ce plat a l'air bon, et c'est aussi une bombe gustative, à cause des tomates, du basilic, des épinards et du parmesan.
Many good things come from Naples, including the calamarata. These thick pasta rings, often topped with black squid ink, look like sliced calamari. This dish looks good, and it is also a taste bomb because of the tomatoes, basil, spinach and parmesan cheese.
Ingrediënten
3 kg Kumato Délice
150 g ui
150 g selder
150 g wortel
2 teentjes knoflook
12 takjes basilicum
200 ml witte wijn
kruidenbuiltje met tijm, laurier en rozemarijn
olijfolie
3 kg Kumato Délice
150 g onion
150 g celery
150 g carrot
2 cloves of garlic
12 basil sprigs
200 ml white wine
bouquet of herbs with thyme, bay leaf and rosemary
olive oil
3 kg de Kumato Délice
150 g d'oignons
150 g de céleri
150 g de carottes
2 gousses d'ail
12 brins de basilic
200 ml de vin blanc
bouquet d'herbes avec thym, laurier et romarin
huile d'olive
Bereiding
1. Verwijder het blad van de selder en trek de draden van de stengels.
2. Snijd de stengels van de selder, de ui en de wortel in brunoise.
3. Snijd alle tomaten in grove, gelijke stukken.
4. Snijd de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.
5. Stoof de gesneden ui, selder, wortel en knoflook in een beetje olijfolie.
6. Blus met de witte wijn.
7. Voeg de tomaten en het kruidenbuiltje toe en breng dit langzaam aan de kook op een laag vuur.
8. Laat het geheel 2 uur sudderen en roer elke 15 minuten zachtjes om.
9. Haal daarna het kruidenbuiltje uit de saus, voeg de basilicum toe en mix het geheel mooi glad.
10. Kruid de saus naar smaak met peper en zout.
1. Remove the leaves from the celery and pull the threads from the stalks.
2. Cut the celery stalks, onion and carrot into brunoise.
3. Cut all the tomatoes into coarse, equal pieces.
4. Chop the garlic finely or use a garlic press.
5. Sauté the chopped onion, celery, carrot and garlic in a little olive oil.
6. Deglaze with the white wine.
7. Add the tomatoes and the bouquet of herbs and bring this slowly to the boil over a low heat.
8. Leave to simmer for 2 hours, stirring gently every 15 minutes.
9. Then remove the tube of herbs from the sauce, add the basil and blend until smooth.
10. Season the sauce to taste with salt and pepper.
1. Retirez les feuilles du céleri et tirez les fils des tiges.
2. Coupez les branches de céleri, l'oignon et la carotte en brunoise.
3. Coupez toutes les tomates en morceaux grossiers et égaux.
4. Hachez l'ail finement ou utilisez un presse-ail.
5. Faire sauter l'oignon, le céleri, la carotte et l'ail hachés dans un peu d'huile d'olive.
6. Déglacer avec le vin blanc.
7. Ajoutez les tomates et le bouquet d'herbes et portez lentement à ébullition à feu doux.
8. Laissez mijoter pendant 2 heures, en remuant doucement toutes les 15 minutes.
9. Retirez ensuite le tube d'herbes de la sauce, ajoutez le basilic et mixez jusqu'à ce que la sauce soit lisse.
10. Assaisonnez la sauce à votre goût avec du sel et du poivre.
Chef Délice
De tomaten zoals ze in grootmoeders tuin geteeld werden. Ze komen voor in verschillende kleuren en vormen, en brengen stuk voor stuk een aparte beleving. Het geribde uiterlijk en de volle vruchten zijn typerend voor de Chef Délice, waardoor ze er heel authentiek uitzien. De smaak is zo intens, alsof ze uit je eigen tuin komen.
Les tomates telles qu'elles étaient cultivées dans le jardin de grand-mère. Ils existent en différentes couleurs et formes, et chacun d'entre eux apporte une expérience distincte. L'aspect côtelé et le fruit plein sont typiques du Chef Délice, ce qui leur donne un aspect très authentique. Le goût est si intense, comme s'ils venaient de votre propre jardin.
WAAR TE KOOP?
Delhaize
Okay
Tomatoes as they were grown in grandma's garden. They come varied colours and shapes, and each tomato brings a distinctive experience. The ribbed appearance and the full fruits are typical of the Chef Délice, making them look very authentic. The taste is so intense, as if they came from your own garden.