top of page
Vacaturefoto_DenBerk_48.jpg

Werknemer aan het woord

Marie Matthé: Teamleider Oogst & Gewasbehandeling

Als schoolverlater kreeg ik de kans om mezelf in te schrijven voor de online-jobbeurs van 2021. Daarbij werd een brochure thuis afgeleverd waarin de deelnemende bedrijven, waaronder Den Berk Délice, zich kort voorstelden. Mede dankzij deze brochure en de up-to-date website/sociale media van Den Berk Délice werd ik onmiddellijk geprikkeld om hun stand op de beurs te bezoeken.


Eens op de online-jobbeurs werd ik verrast door een aangenaam gesprek, waarbij meer informatie gegeven werd over de tuinbouwsector en de werking bij Den Berk Délice. Ook volgde een uitnodiging om de functie van de betreffende vacature te komen bekijken op de werkvloer.


Vanaf de eerste kennismaking voelde ik me direct thuis bij Den Berk Délice.

Tijdens de rondleiding heb ik verder kennis gemaakt met het bedrijf, alsook kreeg ik de kans om vragen te stellen aan verschillende collega’s. Zij vertelden me de belangrijkste zaken binnen hun functies en lieten me deze op de werkvloer zien.


Vanaf de eerste kennismaking voelde ik me direct thuis bij Den Berk Délice. Voor een eerste job had ik verschillende vereisten, maar alle puntjes van mijn lijstje kon ik hier gemakkelijk afvinken. Tijdens de kennismaking met de collega’s op de rondleiding werd mijn goed gevoel steeds meer bevestigd, waardoor ik uiteindelijk de stap heb genomen om het contract te ondertekenen.


Aangezien ik geen ervaring heb in de tuinbouwsector, was voor mij alles nieuw. De eerste weken kreeg ik rustig de tijd om mijn plaatsje binnen Den Berk Délice te zoeken, om aan alles te wennen en kennis te maken met mijn fantastische collega’s. Stilletjes aan werden meer en meer zaken aan mijn takenpakket toegevoegd, zodat ik steeds zelfstandiger aan de slag kon gaan.


Binnen Den Berk Délice heerst een innovatieve familiale cultuur.

De opleiding tot mijn functie als ‘Leidinggevende Arbeid’ verloopt volgens een opleidingsplan dat nauwgezet wordt opgevolgd. Dit opleidingsplan werd vooraf opgesteld en op maat aangevuld naarmate je zelf groeit binnen de functie. Hierbij heb je zelf inspraak om bepaalde zaken extra toe te voegen of nog eens te bekijken. Om de opvolging van het opleidingsplan te verzekeren, wordt er regelmatig samengezeten om alle puntjes nog eens te overlopen en samen af te vinken.


Binnen Den Berk Délice heerst een innovatieve familiale cultuur. Hierbij ligt onze focus voornamelijk op de kwaliteit van de (nieuwe) producten en diensten, maar ook de betrokkenheid van de medewerkers en klanten wordt als zeer belangrijk beschouwd. Er wordt veel aandacht besteed aan een goede sfeer op (en naast) de werkvloer, wat zeker zijn vruchten afwerpt.


De leidinggevenden stimuleren de werknemers om samen te zorgen voor de beste kwaliteit van de geleverde eindproducten. Zelf krijgen we veel vrijheid en mogen we initiatief nemen om verbeteringen toe te passen op de werkvloer. Daarbuiten krijgen we meerdere kansen om deel te nemen aan opleidingen om zelf bij te blijven leren en kennis te maken met nieuwe technieken/producten.


Bij Den Berk Délice wordt er goed voor de werknemers gezorgd. Alle onze medewerkers werken samen in hechte teams, waarbij de betrokkenheid groot is. Zo vormen we één groot team om zeer doelgericht te zorgen voor de beste kwaliteit van onze tomaatjes en prestaties binnen Den Berk Délice.Na mijn eerste maanden bij Den Berk Délice kom ik nog altijd elke dag met plezier werken. Ik leer elke dag opnieuw dingen bij en kijk al uit om de volgende puntjes van mijn opleidingsplan te leren. Wij hebben een zeer leuk team dat graag samen werkt en samen wil groeien. Er is altijd iemand om je bij te staan als je hulp nodig hebt en je kan steeds bij iemand terecht met al je vragen. Één woord: TOP-team!

557 weergaven0 opmerkingen

Ook interessant om te lezen

bottom of page