top of page
Vacaturefoto_DenBerk_48.jpg

Werknemer aan het woord

Guy Hendrickx: Teamleider Gewasbehandeling

Na 15 jaar te hebben gewerkt in de natuursteensector was het tijd voor mij om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik liep vast op verschillende gebieden, vooral met een frisse kijk en op een moderne manier werken, was iets wat ik enorm verlangde. Met de nodige ervaring op zak ging ik op zoek naar een leidinggevende functie op de werkvloer. Vereisten waren dag uren, woon-werkverkeer binnen een aanvaardbare straal, een mooie verloning en natuurlijk een goed gevoel dat alle voorgaande vereisten voorgaat.

De ervaring die ik kreeg bij Den Berk Délice was uniek en overweldigend.

Bij Den Berk Délice kon ik aanvankelijk alle vakjes moeiteloos aanvinken. Echter was het na mijn eerste dag duidelijk dat "vakjes moeiteloos aanvinken" een understatement was. Onder de indruk is een betere beschrijving van het gevoel dat ik had. Bij verschillende bedrijven heb ik gesolliciteerd, rondleidingen gekregen en zelfs een tijdje gewerkt tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging. De ervaring die ik kreeg bij Den Berk Délice was uniek en overweldigend. Dit gevoel werd alleen maar versterkt tijdens de eerste weken na indiensttreding. Er werd tijd gemaakt om opleidingen te doen en te plannen, externe locaties te bezoeken, zoveel mogelijk collega's te ontmoeten en natuurlijk om onze producten, de tomaten, in alle variëteiten te leren kennen en proeven tijdens een smaakdag. Daarnaast had ik ook het geluk de jaarlijkse BBQ en de Cyclocross (waar Den Berk Délice sponsor is) te kunnen meemaken tijdens mijn eerste weken! Om maar te zeggen dat er veel aandacht wordt besteed aan PR. Iets wat bij veel bedrijven absoluut geen prioriteit heeft terwijl dit naar mijn mening enorme vruchten afwerpt. Je voelt je als werknemer meteen als iemand die ertoe doet in plaats van een zoveelste nummer op de werknemerslijst.


Natuurlijk kan men je wel een goed gevoel geven en dan verder je maar aan je lot overlaten. Bij het aanvangen van de daadwerkelijke werkzaamheden werd het snel duidelijk dat de lijn van modern denken wordt doorgetrokken. Alle handelingen worden stap voor stap doorgenomen en aangeleerd. Degene die je niet eigen zijn, krijgen tijd en aandacht om je ze aan te leren. Je wordt ondersteund waar nodig, al dan niet op eigen vraag. Het management is enorm bezig met wie, wat, waar en hoe. Er wordt tijdens vaste momenten samengekomen om te bespreken hoe alles loopt. Er zijn dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse momenten om te reflecteren en af te stemmen en dus ook om aan te passen en te verbeteren. Dit verbeteren gaat niet enkel om de cijfers maar ook om de persoon.


De term "met mijn gat in de boter" heb ik laatste weken vaker gebruikt dan ooit tevoren als vrienden en familie vroegen naar mijn nieuwe job. De structuur en moderne werking van Den Berk Délice is voor mij uniek in zijn soort. Ik ben enorm blij dat ik deel kan uitmaken van het bedrijf en hopelijk kan groeien tot een vaste waarde.355 weergaven2 opmerkingen

Ook interessant om te lezen

bottom of page